House Of X #3

Make X-Men Great Again!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

House Of X #3

WriterJonathan HickmanArtistPepe LarrazPublisherMarvel Comics

Μετά από μια εκτεταμένη ματιά στα γεγονότα του μέλλοντος, ήρθε επιτέλους η στιγμή να μεταφερθούμε στο σήμερα, καθώς ο Cyclops, υπό τις οδηγίες του Xavier και του Magneto, μαζεύει μία νέα ομάδα μεταλλαγμένων, προκειμένου να καταστρέψουν τη Mother Mold και να αποτρέψουν τη δημιουργία του Nimrod. Παράλληλα, η Emma Frost και οι Stepford Cuckoos εμφανίζονται στην αίθουσα όπου δικάζεται ο Sabertooth και, κάνοντας χρήση της διπλωματικής ασυλίας που έχουν όλοι οι μεταλλαγμένοι κάτοικοι του Krakoa, τον απελευθερώνουν.

Ο Hickman, αφού έβαλε γερές βάσεις, προκειμένου να αρχίσουμε να κατανοούμε τι συμβαίνει, μας σερβίρει ένα φανταστικό τεύχος γεμάτο δράση, αλλά κι εκπληκτικούς διαλόγους. Γιατί πέρα από την καταπληκτική ιδέα της ιστορίας, το γερό ατού του συγγραφέα είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των πρωταγωνιστών που σου δίνει την αίσθηση ότι, μετά από καιρό, αυτό που διαβάζεις είναι ένα τεύχος των X-Men.

Στο κομμάτι του σχεδίου, ενώ αρχικά είχα κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον Pepe Larraz, η αλήθεια είναι πως έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στη σειρά και το HOUSE OF X #3 δεν αποτελεί την εξαίρεση. Κάθε panel μοιάζει να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό και οι δύο δημιουργοί συνεργάζονται άψογα, προκειμένου να μας παραδώσουν ένα άκρως χορταστικό τεύχος.

Πλέον είναι σαφές ότι ο Hickman αυτή τη στιγμή γράφει την κορυφαία X-related ιστορία της δεκαετίας, αλλά και μία από τις καλύτερες superhero σειρές που κυκλοφόρησε η Marvel μετά το 2010. Κάθε τεύχος αξίζει πολλαπλές αναγνώσεις, ενώ φτάνοντας στο τέλος, δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς για τη συνέχεια. Τι άλλο να ζητήσει κάνεις;