Previews Picks

September 2019

Mε τη νέα σεζόν να έχει ξεκινήσει, αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε comics που θα μας ζεστάνουν το χειμώνα! Οι Σόλωνας Παπαγεωργίου και Τόνια Στεφανάτου κάνουν το χρέος τους και προτείνουν τις πιο ζεστές κυκλοφορίες των επόμενων μηνών.

Blue Pages

Έχουμε πια μπει στο Σεπτέμβρη για τα καλά και κάθε μία από τις μεγάλες εκδοτικές επιστρέφει για να μας παρουσιάσει μια πληθώρα νέων έργων. Όσοι από εσάς καταφέρατε να φυλάξετε λίγες από τις οικονομίες σας και δεν τις σπαταλήσατε σε παραλίες, μπαράκια και cocktails (γιατί ποιος τα χρειάζεται αυτά;), ετοιμαστείτε να ενημερωθείτε για το τι θα συναντήσετε στα ράφια του κοντινότερου κομιξάδικου της γειτονιάς σας.

New Mutants #1

$4.99 page M1-5 Marvel Comics

Στο κατάλογο αυτού του μήνα, υπάρχει γερή μπόρα από τίτλους που θέτουν στο επίκεντρο τους μεταλλαγμένους της Marvel.

Για τους New Mutants δεν ξέρω και πάρα πολλά (με εξαίρεση το ότι μάλλον δεν θα δούμε ποτέ την ταινία τους). Πάντως, η καινούργια τους σειρά φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακή, κυρίως όσον αφορά στο σχέδιο του Rod Reis και στα χρώματα. Για το σενάριο δεν είμαι σίγουρος τι να υποθέσω, μιας και η Marvel κρατά σιγή ιχθύος και δεν μας αποκαλύπτει πολλά στην σύνοψή της.

Θα δούμε πολύ σύντομα περί τίνος πρόκειται. Πιθανώς να έχει ενδιαφέρον.

X-Force #1

$4.99 page M6-7 Marvel Comics

Τώρα που η Disney αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα από τη Fox, μπορούμε επιτέλους να δούμε και κανέναν αξιοπρεπή τίτλο με τον Wolverine, τον Beast και το υπόλοιπο σινάφι τους. Το συγκεκριμένο τεύχος δεν έχω ιδέα αν θα είναι καλό ή απογοητευτικό, ένα, όμως, πράγμα είναι σίγουρο: με τέτοιο κλισέ εξώφυλλο, δεν πας πουθενά.

Το παραπάνω σχόλιο, ομολογουμένως, είναι λίγο πικρόχολο προς τον καημένο τον Dustin Weaver, που ούτε με διαβάζει, ούτε θα με διαβάσει ποτέ, για να μου απαντήσει για τις κακίες μου. Έτσι, για να επανορθώσω, θα επισημάνω ότι το εξώφυλλο του δεύτερου τεύχους είναι μια σαφής βελτίωση συγκριτικά με τη μετριότητα του πρώτου.

Absolute Carnage: Captain Marvel #1

$4.99 page M21 Marvel Comics

Θυμάστε εκείνη την απαίσια ταινία της Marvel, που ήταν άκρως βαρετή, τελείως προβλέψιμη και γεμάτη με μονοδιάστατους χαρακτήρες; Θυμάστε ότι είχε μια γάτα μέσα, η οποία ήταν εξωγήινη; Σας άρεσε η γάτα;

Αν ναι, σας έχω καλά νέα: απ’ ότι φαίνεται, η Marvel αποφάσισε να ενώσει τον Carnage μαζί της. Ναι, αυτό. Προχωράμε…

Scream: Curse Of Carnage #1

$4.99 page M22-23 Marvel Comics

Ιδού και μία ωραία επιλογή που μας φέρνει σε επαφή με τις μακρινές, cult στιγμές των 90s. Η Scream είναι η θυγατέρα του Carnage και δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο event.

Αν έπρεπε να στοιχηματίσω σχετικά με το περιεχόμενο, θα έλεγα ότι πρωταγωνιστής του comic θα είναι η αχαλίνωτη, άμυαλη δράση και το splatter. Παρ’ όλα αυτά, η παρούσα κυκλοφορία φαντάζει μακράν καλύτερη από οτιδήποτε άλλο σχετικό με το ABSOLUTE CARNAGE. Ίσως αξίζει μια ματιά!

Batman: White Knight Presents Von Freeze #1

$5.99 page DC1 DC Comics

Έχετε διαβάσει το WHITE KNIGHT; Δεν έχει τύχει να πέσει στα χέρια μου ακόμα, αλλά λένε ότι είναι καλό.

Εδώ τι έχουμε; Ένα one-shot με τον Mr. Freeze, τον Thomas Wayne, τους Ναζί και το Τρίτο Ράιχ. Όλα αυτά στον κόσμο που εκτυλίσσεται η ιστορία του WHITE KNIGHT. Θα μπορούσε να είναι καλό, θα μπορούσε να είναι και μεγάλη μπούρδα. Το εξώφυλλό του, πάντως, κινεί το ενδιαφέρον του ανυποψίαστου που ξεφυλλίζει τον κατάλογο.

The Dollhouse Family #1

$3.99 page DC Comics (Black Label)

Η DC προσπαθεί (δειλά-δειλά) να σπάσει τη ρουτίνα με το υπερηρωιλίκι, να βγει από το καβούκι της και να μας παρουσιάσει μια αρκετά δελεαστική σειρά στο είδος του τρόμου. Ιθύνον νους είναι ο Mike Carey από το LUCIFER, με λίγη βοήθεια από το δεξί του χέρι, τον Peter Gross, αλλά και τον γιό του Stephen King – και αρκετά υποσχόμενο συγγραφέα – Joe Hill.

Εκ πρώτης όψεως, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται καθόλου άσχημο.

Green Lantern: Blackstars #1

$3.99 page DC Comics

Όταν είναι να γράψει ένα comic, ο Grant Morrison παίρνει το αρχικό υλικό, προσθέτει τόνους σουρεαλισμού, φέρνει ξανά στην επιφάνεια πέντε-έξι ξεχασμένους χαρακτήρες και τελικά φτιάχνει είτε ένα αριστούργημα είτε κάτι που δεν θα καταλάβει κανένας τι εννοεί.

Εδώ το προγνωστικά είναι θετικά: ο Green Lantern είναι ένας χαρακτήρας που ‘’του πάει’’ και επιπλέον, η σειρά θα αποτελείται μονάχα από τρία τεύχη, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε με μία από τις μακροσκελείς, δαιδαλώδεις ιστορίες του. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Legion of Super-Heroes #1

$3.99 page DC Comics

Όταν βλέπει κανείς το φωτεινό, χρωματιστό εξώφυλλο, αγαλλίαση και ευτυχία γεμίζει την καρδιά του. Κάθε ελπίδα για μεγαλείο, όμως, κατακερματίζεται, όταν η DC αποκαλύπτει ότι ο συγγραφέας της σειράς είναι ο Brian Michael Bendis.

Δεν θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά μάλλον δεν πρόκειται για κάτι σπουδαίο.

The Question: The Deaths of Vic Sage #1

$6.99 page DC Comics (Black Label)

Εδώ έχουμε μία επιλογή που στην αρχή σκεφτόμουν να παραλείψω από την παρουσίαση που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, αλλά, εν τέλει, αποφάσισα να συμπεριλάβω, κυρίως λόγω της μικρής συνέντευξης των δημιουργών, που συνοδεύει το εξώφυλλο.

Ο Jeff Lemire, ο συγγραφέας της σειράς, μας υπόσχεται την επιστροφή του παλιού Question, σε μια σειρά επηρεασμένη από το στιλ του Dennis O’Neil, η οποία μάλιστα θα πραγματεύεται θέματα κοινωνικού περιεχομένου. Το εικαστικό κομμάτι θα το αναλάβει ο Denys Cowan, ο οποίος είναι παλιά καραβάνα, όσον αφορά στον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Με λίγα λόγια, το τεύχος φαίνεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από το ράφι με τις κυκλοφορίες της DC.

Tales From The Dark Multiverse: Infinite Crisis

$5.99 page DC9 DC Comics

Το TALES FROM THE DARK MULTIVERSE δεν με αφορά καθόλου, σε γενικές γραμμές… Το INFINITE CRISIS, όμως, είναι από τις αγαπημένες μου νοσταλγικές ιστορίες της DC, οπότε δεν μπορώ να πω ότι η παρούσα κυκλοφορία δεν με κέρδισε, έστω και λίγο.

Ομολογουμένως, η περίληψη της πλοκής ξεφούσκωσε κάπως τον ενθουσιασμό μου. Παρ’ όλα αυτά, τον James Tynion τον εμπιστεύομαι για κάτι τέτοια. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μια ιστορία αυτού του τύπου, σύντομη και γεμάτη έντονη δράση.

Olympia #1

$3.99 page 58 Image Comics

Δυστυχώς, απογοητεύτηκα αρκετά με την Image αυτό το μήνα. Αρκετά πια με τις ανούσιες, ψευδο-πολιτικές μίνι σειρές, που όλες δείχνουν την Αμερική στο κοντινό, αποκαλυπτικό μέλλον!

Κατά τη γνώμη μου, η ‘’δυνατότερη’’ κυκλοφορία της εκδοτικής είναι το OLYMPIA, το οποίο ευδοκιμεί χάρη στην απλοϊκότητα του. Κύρια θεματική της ιστορίας θα είναι το ταξίδι ενηλικίωσης ενός μικρού παιδιού, οπότε υποθέτω ότι η γραφή θα έχει μπόλικο συναίσθημα.

Επιπλέον, το σχέδιο φαίνεται εξαίσιο.

Crone #1

$3.99 page 102

Έχω μια μικρή αδυναμία στην επική φαντασία. Όταν δε αυτή συνδυάζεται με το κωμικό στοιχείο, ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως θα πάρουμε από το CRONE… Από τα διαφημιστικά δείγματα που παραθέτει η Dark Horse στον κατάλογο, καταλαβαίνει κανείς πως ο Justin Greenwood έχει ταλέντο να σχεδιάζει απομιμήσεις του Sauron (με την καλή έννοια) και επικές μάχες μεταξύ μεσαιωνικών στρατών. Αν το χιούμορ του συγγραφέα είναι εξίσου καλό, τότε θα έχουμε να κάνουμε με διαμαντάκι.

Green Pages

Eποχή των ισχνών αγελάδων στο μέτωπο των ανεξάρτητων comics, αλλά αφότου σκάλισα αρκετά, κατάφερα να βρω κάποιους τίτλους που προκαλούν το ενδιαφέρον, καθώς και κάποιες όμορφες συλλογές!

Breathers

$7.99 page 317 PublisherIt’s Alive

Σε ένα κόσμο όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει απλωθεί στην ανθρωπότητα, μια ομάδα ανθρώπων παλεύουν να βρουν τρόπους να αναπνεύσουν. Ενδιαφέρουσα ιδέα, με ακόμα πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι αμφισβητούν την αλήθεια γύρω τους, στρέφονται στις καταχρήσεις ή πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανές τις οικογένειες τους. Πολύ θετικό στοιχείο, επίσης, ότι ένα από τα εξώφυλλα έχει φιλοτεχνηθεί από τον Jeff Lemire, προσωπικό αγαπημένο μου καλλιτέχνη, και είναι πραγματικά υπέροχο!

Fights

$19.99 page 326 PublisherOni Press

Βιογραφική ιστορία για το πως μεγαλώνει ένα μαύρο παιδί σε μια μεγαλούπολη, που περιέχει πολλές αναμετρήσεις με bullies και ένα όμορφο μινιμαλιστικό σχέδιο. Φαίνεται σαν ένα comic που έχει πολλά να πει και αξίζει τη προσοχή του αναγνωστικού κοινού.

For Real

$6.00 page 361 PublisherUncivilized Books

Δύο ιστορίες σχετικά με τις δύο μεγάλες μάχες στη ζωή του τεράστιου και πολυαγαπημένου Jack Kirby, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Προτείνεται, φυσικά, για τους fans, αλλά και για όσους θα ήθελαν να μάθουν για τη συναρπαστική ζωή του ενός θρυλικού artist.

Black Stars Above

$3.99 page 368 PublisherVault Comics

To έτος είναι το 1887 και η ηρωίδα της ιστορίας πρέπει να διασχίσει ένα απειλητικό δάσος που κρύβει μια κοσμική απειλή, στην προσπάθειά της να παραδώσει ένα δέμα σε μία πόλη στο βορρά. Γνωστό το μοτίβο, αλλά κάποιες φορές, ακόμα και οι πιο απλές ή χιλιοειπωμένες ιστορίες μπορούν να μετατραπούν σε συναρπαστικά αναγνώσματα, στα χέρια ταλαντούχων και ευφυών ανθρώπων. Το εξώφυλλο έχει κάτι το ιδιαίτερο που τραβάει τον αναγνώστη.

Stan Lee’s Master Class

$24.99 page 374 PublisherWatson-Guptill

Ο θρυλικός Stan Lee παραδίδει μαθήματα δημιουργίας πετυχημένων χαρακτήρων για φιλόδοξους δημιουργούς, σε ένα comic 224 σελίδων, γεμάτων με συμβουλές από τον ίδιο και άλλους διάσημους κομίστες. Καθόλου άσχημη προσφορά για τους λάτρεις του μέσου και του μεγάλου Stan που χάσαμε πρόσφατα.