Something Is Killing The Children #1

Κάτι... σκοτώνει τη σειρά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Something Is Killing The Children #1

WriterJames Tynion IVArtistPublisherBoom! Studios

Κάτι μακελεύει τα παιδιά! Ένας τίτλος που τα λέει όλα. Ξέρεις ακριβώς τι πρόκειται να διαβάσεις πριν καν αναζητήσεις την περιγραφή του. Ο νέος horror τίτλος της Boom! Studios είναι αυτό ακριβώς: ένα σκοτεινό και μυστηριώδες splatter με τέρατα και εφήβους.

Ήδη από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του έκανε έναν μικρό χαμό και η Boom! ανακοίνωσε ότι η σειρά από limited των 5 τευχών θα γίνει ongoing. Το ρίσκο είναι μεγάλο, δεδομένου ότι το project ήταν βασισμένο να ολοκληρωθεί από τους δημιουργούς μέσα σε 5 τεύχη, συνεπώς μια μακρόσυρτη έκδοση είναι πιθανό να επιδράσει αρνητικά, ιδίως στο σενάριο και την ιστορία.

Για παράδειγμα, το πρώτο τεύχος, αν και άρτια εκτελεσμένο, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα εισαγωγικό τεύχος που δεν συγκινεί ιδιαίτερα. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα κακό τεύχος, κάθε άλλο! Οι χαρακτήρες φαίνονται ενδιαφέροντες και τα σημεία που αφήνεται να εννοηθούν από την ιστορία γεννούν μια αίσθηση σασπένς. Και το artwork είναι σχεδόν απόλυτα του γούστου μου. Ωστόσο, δεν αισθάνθηκα να ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο τεύχος. Τι παραπάνω έχει να μου προσφέρει η εν λόγω σειρά από το WYTCHES φερ ειπείν, το οποίο απόλαυσα λίγα χρόνια πριν; Ελπίζω ότι ο James Τynion ΙV ξέρει τι κάνει.

Η πλοκή του πρώτου τεύχους, όπως είπαμε, είναι αρκετά εισαγωγική. Μαθαίνουμε ότι μια παρέα παιδιών σε μια μικρή πόλη βρέθηκαν βίαια δολοφονημένα, εκτός από ένα. Η ζωή του επιζήσαντα γίνεται δύσκολη, καθώς όλοι τον κατηγορούν για τον θάνατο των φίλων του. Την ίδια στιγμή, στην πόλη φτάνει μια μυστηριώδης γυναίκα, που κυνηγά και σκοτώνει τέρατα, σαν αυτά που σκότωσαν τα παιδιά. Ο επιζήσας φίλος αποφασίζει να τη βοηθήσει.