Acts Of Evil: Moon Knight Annual #1

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Acts Of Evil: Moon Knight Annual #1

WriterCullen BunnArtistsMatt Horak, Ibrahim MoustafaPublisherMarvel Comics

Ένα ακόμα από τα events της Marvel. Ξέρετε, από αυτά που λαμβάνουν χώρα εκτός τρέχοντος continuity, αλλά τελικά κάποια στιγμή με κάποιον τρόπο επανέρχονται στο προσκήνιο, είτε μια πληροφορία σε ένα άσχετο τεύχος είτε επειδή αυτό το event τελικά δεν ήταν μια αρπαχτή, αλλά πρελούδιο σε ένα άλλο event, που αποτελεί εισαγωγή στο major event, που είναι πρόλογος του main event και πάει λέγοντας.

Στo ACTS OF EVIL γίνεται τυχαίο ζευγάρωμα heroes και villains, σε ιστορίες με μπόλικες μάχες, χωρίς πολλή πλοκή και άλλα τέτοια δευτερεύοντα. Μάλλον οι υπεύθυνοι της Marvel μπήκαν σε διαδικτυακά καφενεία (fora) θα διάβασαν την εμπνευσμένη ατάκα “φαντάσου να πολεμούσε ο Moon Knight τον Kang the Conqueror” και αποφάσισαν να το κάνουν comic.

Αυτή είναι η πλοκή και η ιστορία του τεύχους. Ο Kang προσπαθεί να ελέγξει απόλυτα τον χρόνο και να διαγράψει την ύπαρξη και τη θρησκεία του θεού Khonshu από την ιστορία. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να αποκτήσει 3 αντικείμενα που ανήκουν στον θεό. Ο Khonshu καλεί τον υπηρέτη/ιερέα/avatar του, Μoon Knight, να σταματήσει τον Kang. Έτσι ξεκινάει μια μάχη σε διάφορα σημεία του χωροχρόνου, στην οποία συμμετέχουν οι κατά καιρούς Moon Knights, εκτός από τον Marc Spector.

Πέραν των άλλων εκδοχών του Moon Knight, το comic δεν προσφέρει κάτι. Σεναριακά έχουμε μια επιφανειακή προσέγγιση χωρίς την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του χαρακτήρα, ο οποίος στην ουσία απλά δίνει ξύλο και λειτουργεί ως sidekick του Khonshu. Το artwork είναι πολύ καλό, ωστόσο, και σε συνδυασμό με την απλοϊκή ιστορία καθιστά το τεύχος ευχάριστο για να περάσει η ώρα.