Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Και Comics

Tον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

H Athens Comics Library και η 4k architects σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen συνδιοργανώνουν ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικής και comics για όλους. Διαβάστε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

H Athens Comics Library και η 4k architects σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen συνδιοργανώνουν ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικής και comics για όλους.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο φέρνει κοντά διαφορές τέχνες και τεχνικές. Έρευνα, αφήγηση, αρχιτεκτονική και comics συνθέτουν τον καμβά για μια συζήτηση για το ρόλο των κτιρίων και των μνημείων στη δημόσια αστική ζωή. Το εργαστήριο που θα ολοκληρωθεί σε 2 συναντήσεις περιλαμβάνει διαλέξεις, ξεναγήσεις και βιωματικές ασκήσεις δημιουργίας comics. Με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης υπό τη διαχείριση του Impact Hub Athens, συνδημιουργούμε ιστορίες με αφετηρία την ιστορική Φωκίωνος Νέγρη.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου, 16:00 η ώρα, Δημοτική Αγορά Κυψέλης:

Εισαγωγή στο εργαστήριο και ξενάγηση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στη συνέχεια στη Φωκίωνος Νέγρη με σκοπό να δουν οι συμμετέχοντες τα κτίρια και τα μνημεία, ως μέσα επικοινωνίας και ως αφηγήσεις.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 16:00 η ώρα, Δημοτική Αγορά Κυψέλης:

Μύηση στην Τέχνη των comics και στα μυστικά της μέσα από τις πόλεις.

Από τη Λιμνούπολη μέχρι την Gotham και από τη Νέα Υόρκη του Spider-Man ως τις φουτουριστικές πόλεις των manga, οι πόλεις δεν είναι απλώς σκηνικό στις ιστορίες comics. Είναι μέρος της πλοκής, χαρακτήρες τόσο ζωντανοί όσο και οι πρωταγωνιστές, και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας, την ανάπτυξη των χαρακτήρων, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια, έχουν έτσι όλα τα εφόδια για να φτιάξουν τη δική τους ιστορία σε μορφή comics, όπου η πόλη και τα κτίριά της θα είναι οι βασικοί χαρακτήρες.

Σχετικά με τους συνδιοργανωτές Athens Comics Library και 4k architects.

Η βιβλιοθήκη Athens Comics Library αποτελεί την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη comics στην Ελλάδα. Στους χώρους της διοργανώνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, αλλά και επαγγελματίες κεφαλαιοποιώντας την δεκάχρονη εμπειρία της ιδρυτικής της ομάδας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την αξιοποίηση της γλώσσας των comics.

Η αρχιτεκτονική ομάδα 4k architects διαχειρίζεται με την ίδια προσέγγιση την αρχιτεκτονική σύνθεση, από τη μεγάλη κλίμακα στη μικρή. Σε αυτή τη δημιουργική αναζήτηση η σύγχρονη σκέψη υποστηρίζεται από τη βαθειά γνώση και εμπειρία του Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα. Το 2016 οι αρχιτέκτονες 4κ διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αρχιτεκτονικό τριήμερο Arch Points, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!

Δεσμευτική δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@athen.de