Powers Of X #5

Το world building συνεχίζεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Powers Of X #5

WriterJonathan HickmanArtistR.B. SilvaPublisherMarvel Comics

 

Το POWERS OF X πλησιάζει στο τέλος του. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα storylines των X-Men είναι έτοιμο να ρίξει αυλαία και να μας δείξει τι ήταν τελικά αυτό που ήθελε να μας πει.

Έξυπνα, αν και κάπως αργοπορημένα, και το POWERS OF X αλλά και το αδελφάκι του, HOUSE OF X, ξεκίνησαν ήδη από τα προηγούμενα τεύχη τους να μας δίνουν κάποιες απαντήσεις. Έτσι, το world building συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο 5ο αυτό τεύχος, καθώς βλέπουμε αναλυτικά τη σύλληψη και δημιουργία του πολιτικού καθεστώτος στην Krakoa.

Ο Charles προσεγγίζει αρχικά τον Forge για τη δημιουργία του εξελιγμένου και ανεπτυγμένου Serebro, που επιτρέπει την κλωνοποίηση των μεταλλαγμένων, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, ο Xavier με τον Magneto προσεγγίζουν την Emma Frost με στόχο τη δημιουργία του κράτους των μεταλλαγμένων, αλλά και της πολιτικής σκηνής αυτού.

Δίνονται σίγουρα πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις, κάνοντας τον ολοκαίνουργιο αυτό κόσμο πιο τρισδιάστατο και ρεαλιστικό. Εύκολα πλέον μπορεί ο κάθε αναγνώστης να βάλει τα υπολειπόμενα κομμάτια του παζλ σε μια σειρά και να δει ξεκάθαρα τα κίνητρα των χαρακτήρων.