Strikeforce #1

Μακάρι το όνομα να ήταν το χειρότερο στοιχείο της νέας σειράς
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Strikeforce #1

WriterTini HowardArtistGerman PeraltaPublisherMarvel Comics

Με 4 ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει αρκετά πράγματα από το περίπτερο. Επίσης, μπορεί να πάρει περίπου μισό κιλό κιμά, ή τρία εισιτήρια για το μετρό και απλά να κάνει βόλτες πέρα-δώθε. Η χειρότερη επιλογή, όμως, θα ήταν να τα ξοδέψει στο πρώτο τεύχος του STRIKEFORCE. Πέρα από τον φριχτό τίτλο, που παραπέμπει στις πιο γραφικές ημέρες της πρώιμης Image, το νέο πόνημα της Marvel είναι πραγματικά μία μαύρη τρύπα, όπου μπορείτε να επενδύσετε χρόνο ή χρήμα.

Και αυτό γιατί η συγγραφέας φέρνει κοντά άσχετους χαρακτήρες, όχι απλά χωρίς να μας δώσει ένα υποτυπώδες background, αλλά χωρίς καν να τους αξιοποιεί. Γιατί πέρα από το ότι οι Angela, Monica Rambeau, Spider-Woman, Wiccan, Blade και Winter Soldier δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να είναι μαζί σε μια ομάδα, σχεδόν κανένας από τους ήρωες που πρωταγωνιστούν δεν αισθάνεσαι πως εξυπηρετεί κάτι στην ιστορία. Εκτός αν κριτήριο για τη συμμετοχή στη Strikeforce (like, really?) αποτελεί το πόσες σαρκαστικές ατάκες μπορεί να πει ο καθένας (hint: εκνευριστικά πολλές).

Παράλληλα, η νέα απειλή είναι μια ξαναζεσταμένη δαιμονική εκδοχή των skrulls, ενώ δεν έχω τίποτα καλό να πω για το σχέδιο του German Peralta. Διάολε, δεν έχω καν κάτι καλό να πω για το coloring της Jordie Bellaire!

Πραγματικά, αν η Marvel, εν όψει της ταινίας, θέλει να προωθήσει τον Blade, ας του δώσει ένα αξιοπρεπές solo comic. Δεν έχει κανένα νόημα, όμως, πέρα από το AVENGERS, να στήνει ένα ακόμα team book γύρω του, πόσω μάλλον όταν αυτό είναι τόσο, μα τόσο κακό.