Road Of Bones #4

Almost perfect... is not good enough!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Road Of Bones #4

WriterRich DouekArtistAlex CormackPublisherIDW Publishing

Όταν βγήκε το πρώτο τεύχος (http://www.comicdom.gr/2019/06/12/road-of-bones-1-idw-comics-review/) του ROAD OF BONES, ήμουν ενθουσιασμένος από την υπόθεση, τη δομή, αλλά και το σχέδιο της ιστορίας. Τώρα, στην ολοκλήρωση, αναρωτιέμαι που πήγε ο ενθουσιασμός.

Το τελευταίο τεύχος αρχίζει με μια υπέροχη, πανοραμική άποψη του λευκού, που ποτέ πριν δεν ήταν τόσο τρομακτικό. Οι δύο φίλοι πορεύονται ακόμη, απελπισμένοι, τρεφόμενοι από… απομεινάρια, όπως έχουμε ήδη δει. Ως που ανακαλύπτουν τη φημολογούμενη κυνηγετική καμπίνα. Έπειτα, τα πράγματα χειροτερεύουν.

Το ROAD OF BONES είχε όλες τις προϋποθέσεις ενός αριστουργήματος. Τρόμος στα όρια του μεταφυσικού, μπόλικη ψυχολογία και ένα μινιμαλιστικό σχέδιο, το οποίο, όμως έμενε ξεκάθαρο και “to the point”.

Ουσιαστικά, μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα κάτι το προφανές, αλλά η “δημιουργική ασάφεια” του κλεισίματος, με απογοήτευσε. Ελάχιστα επεξηγηματικά captions και ένα λίγο πιο καθαρό σχέδιο, θα μετέδιδαν το νόημα του Rich Douek στο έπακρο. Τώρα… νιώθω πως έχω μείνει στο μέσον μιας καταπληκτικής ιστορίας, την οποία κατέλαβε κάποιος βιαστικός, τσαπατσούλης.