Legion Of Super-Heroes: Millenium #2

Τί θέλει να πει ο ποιητής;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Legion Of Super-Heroes: Millenium #2

WriterBrian Michael BendisArtistsNicola Scott, Jim Cheung, Jeff Dekal, Ryan SookPublisherDC Comics

Στο δεύτερο και τελευταίο τεύχος του prelude, η Rose συνεχίζει το old-fashioned ταξίδι της στο χρόνο, προσπαθώντας να φύγει από τη Γη, αφού πλέον τα έχει ζήσει όλα, και το alter ego της, Thorn, δεν την αφήνει να δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις. Και ενώ πετυχαίνει το στόχο της, αργότερα επιστρέφει στον… πλανήτη που τη γέννησε, προκειμένου να μιλήσει απευθείας με τη Legion of Super-Heroes.

Λοιπόν, νομίζω κατάλαβα τι πάει στραβά με αυτό το comic – ο τίτλος του! Αν ήταν ένα απλό, ξεκούδουνο mini series, θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι (λέμε τώρα). Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια μικρή ιστορία, προσωποκεντρική, με συμπαθή πρωταγωνίστρια, ιντριγκαδόρικο (κλασικά) time travel concept, καλή ισορροπία χιούμορ, δράματος και εσωτερικών σκέψεων, αρκετά ευχάριστη. Όταν όμως ευαγγελίζεσαι το προοίμιο μιας τόσο πολυαναμενόμενης σειράς, τα πράγματα αλλάζουν. Τότε δεν παίζεις με το continuity, κύριε Bendis, παίζεις με τον πόνο μας!

Πέρα από την πλάκα, η Rose και το δίπολό της παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον και σίγουρα θέλουμε να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ο τρόπος που μεταβάλλεται η Γη καταντάει λίγο μονότονο μοτίβο και αντικρουόμενο σε σχέση με το υπάρχον backstory, αλλά ίσως αυτό να ήταν και το όλο εγχείρημα. Σε θέμα σχεδίου, όλο το art team αποτελείται από δυνατούς λύτες και το εικαστικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα όμορφο. Προσωπικά έχω αδυναμία στον Cheung, αλλά και οι Scott, Dekal και Sook μας δίνουν μερικά καλαίσθητα panels.

Δεν ξέρω που μας πάει το “πουλμανάκι” και σίγουρα θα παρακολουθήσω τον επικείμενο τίτλο, αν κρίνω, όμως, από την προτελευταία σελίδα του photoshoot, μας περιμένουν πολλά revamps για τη Legion of Super-Heroes.