Fantastic Four: Grand Design #1

Oh, how i miss the 60s!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fantastic Four: Grand Design #1

Writer/ArtistTom ScioliPublisherMarvel Comics

Η επιτυχία του Χ-ΜΕΝ: GRAND DESIGN ήταν αναπόφευκτο πως θα κάνει τη Marvel να θέλει να επαναλάβει το εγχείρημα. Το FANTASTIC FOUR: GRAND DESIGN #1 εστιάζει στα πρώτα 48 τεύχη της διάσημης οικογένειας. Παράλληλα, όμως, εμβαθύνει στο σύμπαν της Marvel, παρουσιάζοντας στοιχεία που ξεκινούν από τα πρώτα βήματα της εκδοτικής και φτάνουν μέχρι το σήμερα.

Ομολογώ ότι δεν ξέρω πώς πρέπει να κρίνω αυτές τις κυκλοφορίες με το “GRAND DESIGN” στον τίτλο τους. Ως ένα comic-αφιέρωμα στους ήρωες που πρωταγωνιστούν; Ως ένα εγχειρίδιο που θα βοηθήσει νέους αναγνώστες να καταλάβουν καλύτερα όσα έχουν συμβεί; Ή μήπως ως ένα νοσταλγικό comic που απευθύνεται σε παλιότερους αναγνώστες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την εκδοτική;

Ο,τι και αν ισχύει, πάντως, νομίζω πως τo comic πετυχαίνει και στις τρεις κατηγορίες. Από τη μία, λόγω της εκτεταμένης έρευνας που έχει κάνει ο δημιουργός στην ιστορία των Fantastic Four, και, από την άλλη, λόγω του υπέροχου artwork, που, ακολουθώντας τη συνταγή του Ed Piskor, καταφέρνει να βγάλει την απαραίτητη vintage ατμόσφαιρα.

Φυσικά, δεν λείπουν και τα προβληματάκια. Πέρα από το πόσο, τελικά, χρειαζόμασταν ένα τέτοιο comic, το βασικότερο εξ’ αυτών είναι πως είναι υπερβολικά φορτωμένο, με αποτέλεσμα συχνά να χάνεται η ροή. Είμαι επίσης σίγουρος πως αρκετοί θα έχουν πολλά να πουν και για τους νεοτερισμούς που εισάγει, προκειμένου να είναι πιο “συμβατό” με την εποχή μας, αλλά, εμένα τουλάχιστον, στο συγκεκριμένο δεν με ενόχλησαν. Ίσα-ίσα που, συνολικά, το απόλαυσα, κυρίως λόγω της παλιομοδίτικης αισθητικής του, και σίγουρα ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος και τον ερχομό του “Devourer of Worlds”.