Comic N' Play 2019

Ένας Καινούργιος Κόσμος, για μικρούς και μεγάλους!

Η 18η έκθεση comics και επιτραπέζιων παιχνιδιών, Comic N’ Play, ανοίγει τις πόρτες τις στο κοινό, το προσεχές τριήμερο, 22-25 Νοεμβρίου, στην Αποθήκη Γ’ του Ο.Λ.Θ., στη Θεσσαλονίκη.

COMIC N’ PLAY 2019
«ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών
22, 23 & 24 Νοεμβρίου
Αποθήκη Γ΄, Ο.Λ.Θ.
Μια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 18η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play, που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, το Comic N’ Play συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να μεγαλώνει σε μέγεθος και εμπειρία.

Η φετινή χρονιά είναι χρονιά αλλαγών! Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια της διεύρυνσης και ποιοτικής αναβάθμισης της διοργάνωσης, επιλέχθηκε για την διεξαγωγή της ένα από τα μεγαλύτερα και κεντρικότερα σημεία της πόλης. Από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στην Αποθήκη Γ΄ του Ο.Λ.Θ., θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η Έκθεση

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση κόμικς που θα πλαισιώσει το Comic N’ Play 2019 – και την οποία επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης – έχει ως κεντρικό τίτλο ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ο οποίος θα δώσει, όπως και κάθε χρόνο, το θεματικό στίγμα της διοργάνωσης, ενώ τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συμπεριληφθούν στον ομώνυμο κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος αποτελεί και την επίσημη έκδοση του φεστιβάλ.

Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής εκδήλωσης είναι ο δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Βασίλης Γέρκου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και τα έργα δεκαπέντε Έλλήνων κορυφαίων δημιουργών κόμικς, που έφτιαξαν ισάριθμες ιστορίες εμπνευσμένες από την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση, συνδυάζοντας έτσι την 9η τέχνη με την ιστορία, στα πλαίσια μιας πρωτότυπης περιοδεύουσας έκθεσης, με τίτλο ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.

Bazzaar και Artists’ Alley

Στο φετινό bazaar της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση, Add Art, Jemma Press και Web Comics και τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip και Mαγικός Κόσμος.

Τον χώρο του παιχνιδιού και των ειδών για συλλέκτες θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα Κύβος, Anime House, Angry Nerd, Ε-Fantasy.gr, Mystery Bay, Otakustore.gr και Thinkz, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, στον χώρο του Artists’ Alley, να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά σαράντα και πλέον Ελλήνων δημιουργών κόμικς, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα χόμπι του origami (Χάρτινος Κόσμος), του cosplay, του bodypainting (Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ), αλλά και να ψυχαγωγηθούν, είτε με τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα διοργανώνουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι και ομάδες (ΕΣΦΙΠΣ, Boardgame Brawlers, Dragon Tale, Gamecraft και Go.Roleplay), είτε να απασχοληθούν δημιουργικά με τα δωρεάν εργαστήρια που θα προσφέρει η «Παιδική Γωνία» της διοργάνωσης, με την επιμέλεια του Γραμματοχυμού και της σχολής CWC PRO.

Ειδικές Εκδηλώσεις

Τον πολύμορφο χαρακτήρα της διοργάνωσης εμπλουτίζει ως προς τον χαρακτήρα κοινωνικής ευθύνης, η συμβολική παρουσία στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης των σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Φίλιππου Μπαντή, που θα μοιραστούν με τους επισκέπτες του φετινού Comic N’ Play τις γεύσεις τους κατευθείαν μέσα από το άλμπουμ κόμικς Χορτάστε με την Ψυχή σας (εκδ. Ένατη Διάσταση), τα έσοδα τoυ οποίoυ υποστηρίζουν τους σκοπούς του σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS-Eλλάδος», ενώ ο Δημήτρης Αντωνίου, συγγραφέας και ακτιβιστής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας, θα διανείμει δωρεάν 500 αντίτυπα του κόμικς Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια (εκδ. Ένατη Διάσταση), στα πλαίσια μιας ειδικής παρουσίασης, το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου.

Νέες Εκδόσεις και Βιβλιοπαρουσιάσεις

Την φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν και με νέες κυκλοφορίες σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί κόμικς. Ο πρώτος είναι ο Πάνος Ζάχαρης, ο οποίος από το 2008 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Το Ποντίκι και θα βρίσκεται στην διοργάνωση για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο κόμικς The Working…Dead…Αnd (εκδ. Τόπος), το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου. Ο δεύτερος καλεσμένος είναι ο Θανάσης Καραμπάλιος, βραβευμένος, το 2019, με τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας 1800, μια μυθοπλασία που διαδραματίζεται στους ταραγμένους χρόνους της προεπαναστατικής Θεσσαλίας, με τίτλο 1800: Αγία Μαύρα (εκδ. Jemma Press), την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Επίσης, ο Γιάννης Ευσταθίου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Street Mode Festival – του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ της χώρας μας- θα παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα για το φετινό Comic N’ Play, μαζί με τον σεναριογράφο και μουσικό αρθογράφο Jacek Henryk Maniakowski, την συλλεκτική ανθολογία κόμικς Song Stories (εκδ. Ένατη Διάσταση), ενώ τέλος, ο ταλαντούχος και πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός κόμικς από την Αλεξανδρούπολη Νίκος Καμπασελέ, θα μιλήσει για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον χώρο των ελληνικών κόμικς, με τίτλο Θύελλα (εκδ. Ένατη Διάσταση), επίσης το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου.

Παράλληλα και με την αφορμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ κόμικς Ένα Γλυκό Ξημέρωμα (εκδ. Jemma Press), o επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Κουκουλάς, θα βρίσκεται το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στην έκθεση, για να μιλήσει για τα έργα της ομότιτλης έκθεσης, που θα φιλοξενούνται συγχρόνως στον χώρο της Αποθήκης Γ’.

Πάρτι και Ενημερωτικές Επισκέψεις

Το Comic N’ Play θα γιορτάσει τα 18α γενέθλια του σε ένα party εντός της Αποθήκης Γ’, το βράδυ του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου, με d.j. sets, επετειακά κοκτέηλ και ετικέτες μπύρας και, φυσικά, κληρώσεις δώρων, ενώ το αποχαιρετιστήριο party της διοργάνωσης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), θα συμπεριλαμβάνει ακουστικό live από το συγκρότημα Missing Pulse.

Οι θέσεις για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που προσφέρει η διοργάνωση του Comic N’ Play 2019 έχουν συμπληρωθεί, ωστόσο η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους συνοδούς εκπαιδευτικούς, για ξεναγήσεις σχολικών τμημάτων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη των Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και της σχολής Mαγειρικής – Zαχαροπλαστικής CWC PRO, ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστίες

Tέλος, η διοργάνωση του Comic N’ Play ευχαριστεί την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδος, την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος τις επιχειρήσεις AS Company, Art Time, Cineplexx, Colors Hotels, GS Labelprint, Sknipa-Μικροζυθοποιία, Street Mode Festival και τα T.G.I. Friday’s για την στήριξη τους.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
την επίσημη ιστοσελίδα μας
την επίσημη σελίδα μας στο f/b

Εγκαίνια:
Παρασκευή 22/11, ώρα: 20.00
Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.

Ωράριο λειτουργίας Βazaar:
Παρασκευή 22/11 έως και Κυριακή 24/11, ώρες: 10.00 – 22.00

Επισκέψεις σχολείων:
Πέμπτη 21/11 και Παρασκευή 22/11
Πρωινά: 09.30 – 13.30
Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: Πέμπτη 21/11 – 17.00 – 20.00