Top 100 Comics Of The 10s

100-91: Fly Me To The Moon, Cop

99

Ghost Tree

2019WriterBobby CurnowArtistSimon GaneIDW Publishing

Η ζωή του Brand στις ΗΠΑ δεν πάει και πολύ καλά. Καθώς ο γάμος του φτάνει στο όριο της διάλυσης, αυτός αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό του στην Ιαπωνία, δέκα χρόνια μετά το θάνατο του παππού του, για να τηρήσει την υπόσχεση που του είχε δώσει. Εκεί, θα μάθει ένα οικογενειακό μυστικό, θα ανακαλύψει φαντάσματα και δαίμονες και θα έρθει αντιμέτωπος με τον πρώτο του έρωτα.

Το GHOST TREE προσγειώθηκε στις ζωές μας μέσα στο 2019 και αποτέλεσε μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Μέσα από μια τρυφερή ιστορία που αφηγηματικά αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη, οι δημιουργοί θέτουν υπαρξιακά ερωτήματα ενώ, παράλληλα, αποφεύγουν να δώσουν σαφείς απαντήσεις. Είμαστε από τη φύση μας προγραμματισμένοι να αναπολούμε συνεχώς τα φαντάσματα του παρελθόντος αφήνοντας το παρόν να περνάει από μπροστά μας ή όλα τελικά είναι στο μυαλό μας; Και μπορούμε τελικά ποτέ να κλείσουμε ένα κεφάλαιο και να περάσουμε στο επόμενο;

Μέσα σε τέσσερα τεύχη, η σειρά συνδυάζει άψογα δράση, ρομαντισμό και μικρές δόσεις χιούμορ, ενώ καταφέρνει συγχρόνως να συγκινήσει, χάρη στους ρεαλιστικούς διαλόγους που διακατέχονται από μια αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και, αν μέχρι τώρα δεν έχετε πειστεί, μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στο σχέδιο του Simon Gane, του οποίου η δουλειά αποτελεί κι ένα από τα ισχυρότερα ατού του comic.

Το GHOST TREE είναι ένα πανέμορφο limited series που, αν δεν σας αγγίξει έστω και λιγάκι, νομίζω πως κάτι κάνετε στραβά στη ζωή σας. Η συντακτική ομάδα του Comicdom πάντως ενθουσιάστηκε μαζί του και γι’ αυτό και το ξεχώρισε ως ένα από τα κορυφαία comics της δεκαετίας που φτάνει στο τέλος της.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91