Top 100 Comics Of The 10s

100-91: Fly Me To The Moon, Cop

95

The Underwater Welder

2012Writer/ArtistJeff LemireTop Shelf

O Jeff Lemire είναι ένας από τους δημιουργούς που ανέπτυξαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο μέσα στην τελευταία δεκαετία. Ένα από τα comics του που ξεχώρισε είναι και το THE UNDERWATER WELDER. Όπως προδίδει και ο τίτλος, πρόκειται για την ιστορία ενός δύτη-μεταλλουργού, ο οποίος εργάζεται στις υποβρύχιες επισκευές μιας θαλάσσιας αντλίας. Πρόκειται άμεσα να γίνει πατέρας και κατοικεί στην κοντινή μικρή πόλη, όπου και μεγάλωσε.

Ένα παράξενο μεταφυσικό φαινόμενο συμβαίνει στον πρωταγωνιστή κατά την εργασία του στον βυθό της θάλασσας. Μια σειρά γεγονότων οδηγούν στην διαταραχή του τόπου και του χρόνου, με αποτέλεσμα ο πρωταγωνιστής να μεταφερθεί σε ένα παράλληλο μα ίδιο με την πόλη του μέρος, το οποίο είναι, ωστόσο, άδειο. Ο εκτοπισμένος χωροχρονικά δύτης βιώνει μέσα από αυτήν την εμπειρία την αίσθηση της απώλειας, τη μοναξιά, τις διαστάσεις του χρόνου και εν τέλει ανακαλύπτει τον ίδιο του τον εαυτό.

Το έργο κυκλοφόρησε το 2012 και θεωρήθηκε από πολλούς ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, καθώς βρέθηκε να κατέχει μια θέση σχεδόν σε κάθε σχετική top λίστα εκείνου του έτους. Είναι αλήθεια ότι ο Lemire είναι ένας καλλιτέχνης που εξερευνά έννοιες των διαστάσεων του χρόνου και προβληματίζεται με μια σειρά ενδοσκοπικών και υπαρξιακών ζητημάτων.

Το UDERWATER WELDER είναι μια από τις προσπάθειες αυτής της αναζήτησης, εξετάζοντας τις αναμνήσεις του ήρωα, τη σχέση του με τον νεκρό του πατέρα, τα παιδικά χρόνια και την επιρροή τους στο παρόν του. Εννοείται ότι το ιδιαίτερο / σήμα κατατεθέν artwork του δημιουργού, σε άσπρο και μαύρο φόντο και ενίοτε στις αποχρώσεις του γκρι, αποδίδει αυτή την εμπνευσμένη
ιστορία το αισθητικό υπόβαθρο που της αξίζει.

#100 #99 #98 #97 #96 #95 #94 #93 #92 #91