Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button
Το countdown των κορυφαίων comics των 2010s συνεχίζεται και η τρέχουσα δεκάδα περιλαμβάνει comics που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, comics που θα έπρεπε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο, crossover με Watchmenικές προεκτάσεις, αλλά και περισσότερο Ed Brubaker απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς!
90

Velvet

2013-2016WriterEd BrubakerArtistSteve EptingImage Comics

Ο Ed Brubaker αφήνει, για λίγο, το δημιουργικό του ταίρι, Sean Phillips, και ενώνει τις δυνάμεις του, για ακόμα μία φορά, με τον Steve Epting (μετά το αξιομνημόνευτο run τους στο CAPTAIN AMERICA), για να μας δώσουν το VELVET, ένα από τα καλύτερα comics της δεκαετίας.

Όταν ο κορυφαίος μυστικός πράκτορας βρίσκεται νεκρός, η Velvet Templeton, προσωπική βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από δύο δεκαετίες, για να λύσει το μυστήριο πίσω από τη δολοφονία του. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα ατελείωτο κυνηγητό, γεμάτο ίντριγκες, συνωμοσίες και δράση, βγαλμένο από τις κορυφαίες περιπέτειες του James Bond, μόνο που πρωταγωνίστρια είναι, ας μην κρυβόμαστε, η Miss Moneypenny.

Και αν κάποιοι έχουν, ίσως, αντιρρήσεις για το αν το VELVET είναι ένα από τα καλύτερα comics της δεκαετίας, πιστεύω ότι ελάχιστοι δεν θα παραδεχθούν ότι είναι ένα από τα ομορφότερα. Ο Epting δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ στο σχέδιο και ανεβαίνει πολύ κοντά στην κορυφή των σύγχρονων σχεδιαστών των αμερικανικών, και όχι μόνο, comics, αν και υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι που τον κατηγορούν ότι το στιλ αυτό αγγίζει, κάποιες φορές, τα όρια του tracing. Αυτό, όμως, που πραγματικά απογειώνει το artwork, είναι το υπέροχο coloring της Elizabeth Breitweiser. Χωρίς υπερβολή, είναι ίσως το καλύτερο που έχω δει σε οποιοδήποτε comic και όσο και αν σας το περιγράψω, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να το δείτε μόνοι σας και να κρίνετε.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81