Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

86

The Life And Death Of Toyo Harada

2019WriterJoshua DysartArtistsCafu, Mico Suayan, Butch Guice, Adam Pollina, Diego Yapur, Kano, Doug BraithwaiteDark Horse Comics

O Toyo Harada είναι ένας χαρακτήρας που, εδώ και χρόνια, ισορροπεί ανάμεσα στον τίτλο του αντι-ήρωα και του villain. Έχει ευγενείς σκοπούς, αλλά τα μέσα του είναι απάνθρωπα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του supremacist, αλλά με τις ικανότητες και την ιδιοφυΐα του, αν θεωρούσε πως και ο ίδιος είναι “σαν όλους τους άλλους”, απλώς θα αδικούσε τον εαυτό του. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μια καλύτερη εκδοχή του Magneto.

Η ιστορία του χτίζεται εδώ και χρόνια και πρόσφατα ήρθε και έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτής, δια χειρός Joshua Dysart. Η ζωή, λοιπόν, αλλά και ο θάνατος του Toyo Harada. Σε αυτή τη σειρά, παρακολουθούμε την πορεία του, από τη γέννηση και την ενεργοποίηση των δυνάμεών του (για να επιβιώσει την έκρηξη της ατομικής βόμβας) μέχρι το δύσκολο παρόν, όπου βάλλεται από όλες τις πλευρές και περιβάλλεται από προδότες.

Από εικαστικής άποψης, έχουμε ως βασικό artist τoν εξαιρετικό Cafu. Ρεαλιστικός, εκφραστικός, με εξαιρετική χρήση των σκιών. Παράλληλα, έχουμε και μια σειρά από guest artists, διαφορετικούς σε κάθε τεύχος, που δουλειά τους είναι να αποδώσουν, με το προσωπικό του ύφος ο καθένας, τις διαφορετικές στιγμές στο παρελθόν του πρωταγωνιστή.

Το THE LIFE AND DEATH OF TOYO HARADA είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες της δεκαετίας που φεύγει, διότι πετυχαίνει πολυεπίπεδη ομορφιά και πληρότητα. Περιέχει origin, αλλά και τέλος εποχής. Μιλάει για τις δυνατότητες, μαζί με το βάρος, το κόστος της Δύναμης, όμως παραμένει βαθιά ανθρώπινη. Σου μιλάει για το Σκοπό, που αγιάζει τα Μέσα και δεν ξέρεις, τελικά, αν το ρητό είναι σωστό ή λάθος. Και όλα αυτά, ντυμένα με το υπέροχο σχέδιο του Cafu.

Έχω την πεποίθηση ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81