Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

85

Fatale

2012-2014WriterEd BrubakerArtistSean PhillipsImage Comics

Όλα ξεκίνησαν σε μια κηδεία βγαλμένη σαν από κακογραμμένο βιβλίο μυστηρίου γεμάτου κλισέ. Με σκοτεινό ουρανό και με έντονη βροχή και με ανοιγμένες μαύρες ομπρέλες. Εκεί, ο Nicolas θα γνωρίσει τη Jo. Μαύρα μαλλιά, αψεγάδιαστο δέρμα και αινιγματικό χαμόγελο. Και ο Nicolas έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, αφού η Jo άσκησε πάνω του μια γοητεία τόσο ισχυρή όσο και απόκοσμη. Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε πως δεν ήταν ο μόνος που το ένιωσε αυτό. Και έτσι, η Jo τον τράβηξε σε έναν κόσμο γεμάτο αίμα, εγκλήματα, σκοτεινές ομάδες που λατρεύουν ακόμα πιο σκοτεινές και πανάρχαιες θεότητες, και ένα μυστήριο που διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο θα ήταν λογικό.

Η συνεργασία των Ed Brubaker και Sean Phillips είναι ιδιαίτερα παραγωγική. Οι δυο δημιουργοί ξέρουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο και μας έχουν δώσει μια σειρά από εξαιρετικά καλοφτιαγμένα comics, με έναν σταθερό crime/noir πυρήνα. Βέβαια, στο FATALE τα πράγματα περιπλέκονται. Εδώ το noir έχει μείνει στο περιτύλιγμα, ενώ ο πυρήνας έχει έναν χαρακτήρα κοσμικού horror/μυθολογίας Κθούλου, αφού η femme fatale αποπνέει έναν απόκοσμο αέρα και είναι δεμένη με σκοτεινές και ανομολόγητες θεότητες.

Αυτό το φρέσκο πασπάλισμα κοσμικού τρόμου στη γνωστή noir συνταγή, είναι που δίνει μια νέα νότα και απογειώνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν θα ισχυριστώ πως είναι η καλύτερη δουλειά του δίδυμου Brubaker/Phillips, αλλά σίγουρα είναι η αγαπημένη μου.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81