Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

84

My Heroes Have Always Been Junkies

2018WriterEd BrubakerArtistSean PhillipsImage Comics

Το MY HEROES HAVE ALWAYS BEEN JUNKIES είναι το πρώτο original graphic novel της “οικογένειας” του CRIMINAL, του ιδιαίτερα δημοφιλούς και βραβευμένου crime comic. Σε αυτό πρωταγωνιστεί η Ellie, μια νεαρή γυναίκα, η οποία πάντα έβρισκε γοητευτική την ιδέα των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων, επηρεασμένη από τον θάνατο της μητέρας της, που υπήρξε και αυτή ναρκομανής. Όταν η Ellie μπει σε μια κλινική αποτοξίνωσης, θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί τον Skip, έναν άλλο τρόφιμο του ιδρύματος. Όπως είναι αναμενόμενο για μια noir ιστορία, κάπου εκεί θα ξεκινήσουν τα ψέμματα, οι προδοσίες και όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι, όταν είναι αδύναμοι μπροστά στους πειρασμούς.

Το σχεδόν αχώριστο δίδυμο των Brubaker και Phillips, μας δίνει άλλο ένα κεφάλαιο στo CRIMINAL saga, κάνοντας, για ακόμα μια φορά, μια βουτιά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος. Το σχέδιο του Phillips είναι, ως συνήθως, υπέροχο και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο από τα χρώματα του γιού του, Jacob, ο οποίος αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να αντικαταστήσει τη μοναδική Elizabeth Breitweiser, και ανταπεξέρχεται θαυμάσια.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στην ίδια την έκδοση, η οποία, στην hardcover εκδοχή της, είναι ένα από τα ομορφότερα comics της συλλογής μου και ένα πραγματικό στολίδι για κάθε ράφι, αντάξια ενός από τα καλύτερα comics της δεκαετίας που φεύγει.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81