Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

83

Le Bleu Est Une Couleur Chaude

2010Writer/ArtistJulie MarohGlénat

Το BLUE IS THE WARMEST COLOR είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γαλλοβελγικό comic. Ιδιαίτερο όπως η ίδια η ζωή και η απρόβλεπτη διακύμανση των ανθρώπινων συναισθημάτων που μας κατατρέχει.

Η Clementine είναι μία έφηβη αλλά ντροπαλή μελαχρινή μαθήτρια, η οποία, όπως και κάθε άνθρωπος στο άνθος της ηλικίας του, αποζητά την σεξουαλική ενηλικίωση. Ενώ πήγαινε στο πρώτο της ραντεβού, ένα μοιραίο βλέμμα από μια κοπέλα με μπλε μαλλιά, θα συνταράξει όλο της το είναι και τίποτα δεν θα παραμείνει όπως ήταν. Γιατί αυτή η μυστηριώδης μπλεμάλλα, ονόματι Emma, θα αλλάξει όλη της τη ζωή…

Η Julie Maroh κατόρθωσε και μας έδωσε ένα σφιχτοδεμένο σεναριακά comic, που ακροβατεί συνεχώς ανάμεσα στην υπέρτατη τρυφερότητα και τη μεγαλύτερη τραγωδία, μέσα από το υπέροχα ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο σκίτσο της (με μοναδική εξαίρεση τις ειδικές μπλε πινελιές, καθώς και κάποιους ανεπαίσθητους χρωματισμούς στις σελίδες που διαδραματίζονται στο παρόν). Εξιστορεί με μοναδικό τρόπο τη διττή φύση του έρωτα, μέσα από ένα πολύ σκληρό, αλλά ανυπέρβλητα ρεαλιστικό παράδειγμα, στη Γαλλία των 90s, το οποίο δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, δεν μεταφέρθηκε επάξια στη μεγάλη οθόνη, όπου το δεύτερο μισό της ιστορίας διαφοροποιείται τα μάλα.

Το comic είναι αναμφισβήτητα σταθμός στη BD σκηνή για αυτή τη δεκαετία και μπορείτε να το απολαύσετε και στα Ελληνικά, καθώς κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΨΜ, με τίτλο ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΩΜΑ.

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81