Top 100 Comics Of The 10s

90-81: The Hardest Button To Button

82

Infinite Kung Fu

2011Writer/ArtistKagan McleodTop Shelf

H ιδέα συνδυασμού κάθε κλισέ των ταινιών kung fu του παρελθόντος, σε ένα comic περίπου 500 σελίδων, ακούγεται πιθανώς στους πιο πολλούς ως μία από τις χειρότερες ιδέες στον κόσμο. Αυτό, όμως, πιθανότατα συμβαίνει, γιατί δεν έχουν διαβάσει ακόμη το INFINITE KUNG FU! To comic του Kagan McLeod αποτελεί φόρο τιμής σε όλες τις καλές (αλλά μάλλον περισσότερο στις κακές) ταινίες kung fu των περασμένων δεκαετιών, και το αποτέλεσμα είναι ένα: διασκέδαση ικανή να σε πετάξει κάτω, να σε ξαπλώσει με το διάβασμα μιας σελίδας και να σου μαυρίσει το μάτι από το τρίψιμο!

Ειδικά το σχέδιο του McLeod είναι η μεγάλη έκπληξη του comic και πολλές φορές θα χρειαστεί να τρίψεις τα μάτια σου για να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, από άποψης εικονογράφησης, αλλά και πλοκής. Άλλωστε, όταν λέμε ότι στο INFINITE KUNG FU βρίσκεται κάθε κλισέ, το εννοούμε: θεοί-πολεμιστές με διαφορετικά στιλ kung fu, σατανικοί πολέμαρχοι που πρόδωσαν τους παραπάνω θεούς, νέοι μαθητές που τραβάνε τα πάνδεινα στην εκπαίδευσή τους από ερημίτες μοναχούς, στρατιές από ζόμπι! Και όλα αυτά, με απεικονίσεις που θα μπορούσαν να σε πείσουν να συγχωρήσεις όποιο λάθος εντοπίσεις στο storytelling και στο στήσιμο κάθε σελίδας.

Είναι αλήθεια, το INFINITE KUNG FU έχει και λάθη και αδυναμίες. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, δεν βρέθηκε πιο ψηλά στο Top 100 των καλύτερων comics της δεκαετίας. Αν, όμως, μιλούσαμε για τα πιο fun comics της δεκαετίας, μη γελιέστε, το INFINITE KUNG FU θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα!

#90 #89 #88 #87 #86 #85 #84 #83 #82 #81