Top 100 Comics Of The 10s

80-71: Loving The American Alien
Όσο το Top 100 της δεκαετίας προχωρά, βρίσκουμε πολλά περισσότερα από τους αγαπημένους μας εξωγήινους με τις υπερδυνάμεις. Έχετε το νου σας για φαουστιανούς γλύπτες, υβριδικά παιδιά, κτίρια, ιερόδουλες και αθάνατα πράσινα κτήνη!
80

The Immortal Hulk

2018-2019WriterAl EwingArtistsJoe Bennett, Kyle Hotz, Lee Garbett, German GarciaMarvel Comics

The Hulk is dead! Long live the Hulk!

Ο θάνατος και η ανάσταση του αγαπημένου μας πράσινου Γολιάθ αποδείχθηκε τελικά ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί. Μετά από διάφορα συγγραφικά σκαμπανεβάσματα, ο Al Ewing έπιασε στα χέρια του τον χαρακτήρα και του έδωσε νέα πνοή, προσθέτοντας horror πινελιές και κάνοντας τον Hulk να προκαλεί ξανά δέος.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα comics της εκδοτικής, λοιπόν, το IMMORTAL HULK δεν αποτελεί μια κοσμική “larger than life” περιπέτεια μπουκωμένη στους χαρακτήρες, αλλά ένα υπαρξιακό ψυχογράφημα που καταπιάνεται με ζητήματα όπως ο θάνατος, η θρησκεία και η βία, μέσα από μια σκοτεινή προσέγγιση που εστιάζει στις έννοιες του καλού, του κακού και όλων όσων ενυπάρχουν ανάμεσά τους. Το ότι αυτό κατάφερε να εξελιχθεί σε εμπορικό θρίαμβο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις “σταθερές αξίες” όπως το AMAZING SPIDER-MAN και το BATMAN, αποτελεί και το βασικό επιχείρημα ενάντια σε όσους λένε πως η βιομηχανία πεθαίνει, γιατί ο κόσμος δεν διαβάζει πια comics. Και, παρόλο που σαφώς και υπάρχει αλήθεια στην παραπάνω πρόταση, το IMMORTAL HULK απέδειξε πως όταν οι μεγάλες εταιρίες βγάζουν αξιόλογες δουλειές, το κοινό δε μένει αδιάφορο.

Σχεδιαστικά, ο Bennett δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να παρουσιαστεί όσον το δυνατόν καλύτερα το όραμα του συγγραφέα, ενώ όλα τα εξώφυλλα της σειράς είναι απλά εκπληκτικά.

Συνολικά, το IMMORTAL HULK, παρά τις όποιες αδυναμίες του, αποτελεί μια δουλειά που ξεχώρισε την τρέχουσα δεκαετία κι έβαλε τη Marvel σε σκέψεις όσον αφορά στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει. Μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να απέχει από αυτό που θα χαρακτηρίζαμε αριστούργημα όμως, από το πρώτο του τεύχος μέχρι και σήμερα, αποτελεί σταθερή αξία, διατηρώντας πλήρως το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Και αυτό, σε μια εποχή όπως η σημερινή, καμιά φορά είναι αρκετό για να θεωρήσουμε πως ένα comic πως αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία της δεκαετίας.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71