Top 100 Comics Of The 10s

80-71: Loving The American Alien

71

Sweet Tooth

2009-2013Writer/ArtistJeff LemireDC Comics (Vertigo)

Το SWEET TOOTH είναι μία ιστορία φτιαγμένη με πολύ αγάπη και μεράκι, από τον Καναδά! Μονάχα έτσι όπως ξέρει ο master των αλλόκοτων, άβολων, συναισθηματικά έντονων έως σπαραξικάρδια τραγικών ιστοριών, Jeff Lemire. Βρισκόμαστε σε έναν post-apocalyptic κόσμο, όπου έχουν πλέον εμφανιστεί νέες υβριδικές μορφές ζωής. Κάποια παιδιά γεννήθηκαν και είναι μισά άνθρωποι, μισά ζώα. Ο Gus είναι ένας από αυτά, με ελαφίσια κερατάκια. Είναι μόλις 9 χρονών και ορφανός, όταν συναντάει έναν περιπλανώμενο νταή ονόματι Tommy Jepperd, ο οποίος του υπόσχεται να τον πάει σε ένα ειδικό καταφύγιο για τα υβριδικά όντα. Στο δρόμο προς το καταφύγιο, θα συναντήσουν και άλλα υβριδικά πλάσματα, καθώς και κάθε λογής εχθρούς που θα επιβεβαιώνουν ότι το πιο επικίνδυνο ζώο τελικά είναι ο άνθρωπος…

Η σειρά διήρκεσε 40 τεύχη, κάνοντας μονάχα μία ελαφρά καμπή κάπου στη μέση, πράγμα λογικό για τέτοιο σεναριακό όγκο. Αντικειμενικά, θα μπορούσε να είχε ελαφρώς λιγότερα τεύχη, όμως ο Jeff Lemire κατορθώνει να αναπτύξει σε χορταστικό βαθμό αυτόν τον post-apocalyptic κόσμο που θυμίζει πάρα πολύ την επαρχία του Essex County, όσο ο σκληροτράχηλος Jepperd θυμίζει έναν ηλικιωμένο Frank Castle, ο οποίος μαζί με τον Gus πολύ πιθανώς να θυμίσει σε κάποιους μέχρι και το δίδυμο του videogame THE LAST OF US.

Το σκίτσο του Jeff Lemire είναι το πλέον αναγνωρίσιμο αφαιρετικό και με σκληρές γραμμές σχέδιο, το οποίο παρ’ όλα αυτά δεν χαρίζεται οπτικά, ούτε καν στις πιο απαιτητικές σκηνές. Η ατμόσφαιρα που υποβόσκει είναι συνεχώς σκοτεινή και δε σε αφήνει να θες να χαρείς ούτε καν τις ελάχιστες μικρές ανάπαυλες, προτού συνεχίσει να σου κάνει ροδέλες την αορτή. Ιδανικό comic, κοντολογίς, για να μάθετε από πρώτο χέρι τι εστί Jeff Lemire.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71