Top 100 Comics Of The 10s

80-71: Loving The American Alien

78

Superman: American Alien

2015-2016WriterMax LandisArtistsJock, Jonathan Case, Jae Lee, Francis Manapul, Joëlle Jones, Tommy Lee Edwards, Nick DragottaDC Comics

Θα την πω την αμαρτία μου – Αυτό το AMERICAN μπροστά από το ALIEN δε με βοήθησε στο να διαβάσω το συγκεκριμένο comic, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, και έτσι αποφάσισα να περιμένω τη λήξη του mini series για να του ρίξω μια ματιά. Μόλις ξεκαθαρίσαμε ότι από ένστικτο δεν το ‘χω και πολύ.

Το AMERICAN ALIEN είναι στην ουσία του εφτά στιγμιότυπα-σταθμοί στη ζωή του Clark Kent, από τα χρόνια του Smallville, μέχρι και την ενήλικη και υπερηρωική ζωή του ως Superman. Κάτι σαν το BOYHOOD αλλά για Κρυπτονιανούς.

Και ενώ θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το comic ρίχνει πολλή… λάσπη στην ιστορία του χαρακτήρα, δίνοντας υπερβολικά πολλά pulp στοιχεία τσαπατσουλιάς, το AMERICAN ALIEN καταφέρνει να αποδώσει τον Clark με έναν μοναδικό τρόπο. Εξανθρωπίζει στο μέγιστο βαθμό τον χαρακτήρα, δείχνοντας ένα παιδί από την… επαρχία και πώς αυτό κάθε φορά αντιμετωπίζει με αφέλεια, απερισκεψία, έπαρση και κάποιες φορές αντιδραστικότητα τις καθημερινές και μη καταστάσεις της ζωής του. Από τις δυνάμεις μέχρι την προσπάθεια του στον ηρωισμό και από την αντίληψη του για τη ζωή, μέχρι τη σύγκρουσή του με εχθρούς και φίλους, o Clark του Landis σκοντάφτει πάνω σε γεγονότα και ανθρώπους, που του αλλάζουν το σκεπτικό, σμιλεύοντάς τον στον υπεράνθρωπο που όλοι ξέρουμε και κάποιοι αγαπάμε.

Πέραν του ότι η δουλειά του Landis προτάθηκε για Will Eisner Award και αποτελεί μια από τις καλύτερες που έχουν γραφτεί για τον Άνθρωπο από Ατσάλι στον 21ο αιώνα, το AMERICAN ALIEN αποδεικνύει περίτρανα ότι ακόμη και ένας χαρακτήρας, που για αρκετούς (χωρίς να έχουν διαβάσει θα πω εγώ) είναι βαρετός, παρωχημένος και συντηρητικός, μπορεί να είναι διαχρονικός και επίκαιρος, αρκεί να ασχοληθεί κάποιος με μεράκι. Γιατί σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, ο Clark δεν γεννήθηκε Superman. Έγινε!

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71