Top 100 Comics Of The 10s

80-71: Loving The American Alien

77

The Sculptor

2015Writer/ArtistScott McCloudFirst Second

Ο David Smith είναι ένας γλύπτης καταδικασμένος να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με έναν από τους πιο διάσημους “συναδέλφους” του από τον τελευταίο αιώνα. Η επιθυμία του για αναγνώριση τον οδηγεί σε ένα τυπικό φαουστιανό deal: για τις επόμενες διακόσιες μέρες, αποκτά την ικανότητα να πλάσει οποιοδήποτε υλικό και οποιαδήποτε μορφή μπορεί να φανταστεί με τα χέρια του. Στο τέλος αυτής της σύντομης περιόδου, η ζωή του τελειώνει. Και κάπως έτσι ξεκινάει η πλοκή του THE SCULPTOR.

Στις σελίδες αυτού του graphic novel, ο Scott McCloud αποδεικνύει ότι κατέχει εξίσου καλά τον χειρισμό των τεχνικών των comics και όχι μόνο την ανάλυσή τους, την οποία έχουμε δει στην “Βίβλο” που ονομάζεται UNDERSTANDING COMICS, αλλά και στο MAKING COMICS, το εξίσου καλό και συχνά παραγνωρισμένο αδελφάκι του. Οι 200 μέρες που απομένουν στον David δεν είναι φυσικά ένα εύκολο success story, αφού η δυνατότητα να φτιάξει οτιδήποτε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξέρει τι θέλει να δημιουργήσει, ενώ η ιστορία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται στην ζωή του η Meg, η σχέση του, με την οποία θα θέσει πολύ γρήγορα υπό αμφισβήτηση την βεβαιότητά του πως δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό στην ζωή του, πέρα από την αναγνώριση της τέχνης του.

Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ γλυκιά ιστορία (που δεν τσιγκουνεύεται καθόλου και μερικά πιο “πικρά” κομμάτια, σκορπισμένα μέσα στις σελίδες της), που μιλά για την τέχνη, χωρίς να αποφεύγει τα προβλήματα που κρύβει η προσπάθεια για αναγνώριση και την αγάπη, αλλά ούτε και τις δύσκολες στιγμές της.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71