Top 100 Comics Of The 10s

80-71: Loving The American Alien

72

Mister Wonderful: A Love Story

2011Writer/ArtistDaniel ClowesPantheon Books

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, το NEW YORK MAGAZINE εξέδωσε comics κάποιων από τους σημαντικότερους δημιουργούς. Εκεί εκδόθηκε για πρώτη φορά μια εκδοχή του MISTER WONDERFUL. Βέβαια, όταν ο Clowes αποφάσισε να το εκδώσει σε μια συγκεντρωμένη έκδοση, ουσιαστικά ξαναέφτιαξε το comic, αλλάζοντας εντελώς το format και απλώνοντας και επεκτείνοντας την ιστορία, δημιουργώντας ένα νέο comic που πάταγε στο προηγούμενο.

O Marshall, όντας αρκετά χρόνια χωρισμένος, πηγαίνει να γνωρίσει μια κοπέλα σε ένα ραντεβού που του έκλεισε ένας φίλος. Θα έρθει η κοπέλα; Πώς θα είναι; Πώς θα τον βρει; Πώς θα πρέπει να δείξει για να φανεί ενδιαφέρων, τι να πει και τι να κρύψει από το παρελθόν του; Και το κυριότερο είναι οι απρόβλεπτες καταστάσεις που θα προκύψουν – που θα στηρίξουν ή θα καταστρέψουν αυτή τη σχέση εν τη γενέσει της.

Ένα comic για τη γέννηση (ή όχι) μιας σχέσης ανάμεσα σε δυο μεσήλικες είναι από τη μια αυτό που θα περίμενε κανείς από τον Clowes και από την άλλη ό,τι θα περίμενε κανείς λιγότερο από αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι πάντως ένα 100% Dan Clowes comic με εξαιρετικό artwork, πανέξυπνο χιούμορ, ήρωες που δεν τα καταφέρνουν πάντα καλά και μια νότα ελπίδας που δεν είσαι πάντα σίγουρος για το πόσο καλή σύμβουλος είναι.

#80 #79 #78 #77 #76 #75 #74 #73 #72 #71