Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle
Ανεβαίνοντας ακόμη περισσότερο προς την κορυφή της λίστας με τα 100 κορυφαία comics της δεκαετίας που φεύγει, συναντάμε υπερήρωες της DC (αλλά όχι της Marvel), αυτοβιογραφικά comics, δυστοπικά sci-fi για όλα τα γούστα, αλλά και τη δουλειά ενός Έλληνα σχεδιαστή.
70

Our Expanding Universe

2015Writer/ArtistAlex RobinsonTop Shelf

O Alex Robinson μεγάλωσε και το ίδιο συνέβη και στους πρωταγωνιστές του. Έχουν περάσει, άλλωστε, σχεδόν 20 χρόνια από το BOX OFFICE POISON και σχεδόν 15 από το TRICKED, και οι χαρακτήρες εκείνων των εποχών έχουν άλλες υποχρεώσεις. Οι νέοι πρωταγωνιστές του OUR EXPANDING UNIVERSE έχουν οικογένειες, σταθερές δουλειές, νέα προβλήματα, υποχρεώσεις και πρόγραμμα. Και έχουν και υπαρξιακές αναζητήσεις νέου τύπου, οι οποίες έχουν αφήσει πίσω τους τις pop culture αναφορές (αν και όχι εντελώς, αφού μιλάμε για comic του Robinson) και επικεντρώνονται στο σύμπαν και στο πώς ένας γαλαξίας (ή μια ομάδα πλανητών/ανθρώπων) απομακρύνεται από τους υπόλοιπους, όσο το σύμπαν διαστέλλεται, και μένει στο τέλος απελπιστικά μόνος του.

Οι χαρακτήρες του OUR EXPANDING UNIVERSE είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά ή περιμένουν παιδιά – κάποιοι άλλοι παραμένουν παιδιά. Και οι συναντήσεις των φίλων, οι φιλοσοφικές ή μη συζητήσεις και η αναπόληση του παρελθόντος δεν αποτελούν την καθημερινότητα, αλλά αποδράσεις από αυτή – κι ας βρίσκονται στη ραχοκοκαλιά της ιστορίας μας. Αν και αποτελείται από σκόρπια γεγονότα, πάντως, η ιστορία είναι δεμένη και το γνωστό πια στήσιμο του Robinson, με τα στιγμιότυπα και τα panels να βρίσκονται σκόρπια στις σελίδες, τη βοηθά να συμπεριφερθεί όπως ένας ενήλικας που νοσταλγεί παλιότερες εποχές.

Είναι καλύτερο το OUR EXPANDING UNIVERSE από τα BOX OFFICE POISON και TRICKED; Πιθανότατα όχι. Αλλά δίνει μια σπάνια εντύπωση: ότι και αυτό νοσταλγεί εκείνα τα καλύτερα και πιο ξέγνοιαστα comics του παρελθόντος, που σκοπό είχαν να δείξουν μια απλή καθημερινότητα. Είναι ένα comic ζωντανό και φιλοσοφημένο, που σίγουρα αξίζει να διαβάσετε στην κατάλληλη στιγμή της ζωής σας.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61