Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

69

The Woods

2014-2017WriterJames Tynion IVArtistMichael DialynasBoom! Studios

Τί μπορεί να συμβεί εάν μία μέρα ένα ολόκληρο Γυμνάσιο, με 500 άτομα μέσα, μαθητές και προσωπικό, εξαφανιστεί από προσώπου Γης; Αυτή επακριβώς είναι η ερώτηση που απαντάει το THE WOODS, μέσα από 36 τεύχη-δυναμίτη!

Βρισκόμαστε στο μαγευτικό Milwaukee του Wisconsin και όλα κυλούν ομαλά στο Γυμνάσιο του Bay Point. Η Karen Jacobs είναι στεναχωρημένη που δεν πρόλαβε να στείλει καμία αίτηση για κάποιο κολλέγιο, η κολλητή της, Sanami Ota, της συμπαραστέκεται, ο Calder Macready τρέχει γυμνός στους διαδρόμους, η πολιτικά δραστήρια Maria Ramirez θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ως εκλεγμένη από το συμβούλιο μαθητών, ο Adrian Roth αδιαφορεί για αυτές τις παιδιαρίστικες σαχλαμάρες, και ο κακόμοιρος διευθυντής τρέχει και δεν φτάνει. Ξαφνικά, μια απόκοσμη λάμψη τηλεμεταφέρει το κτίριο σε ένα μακρινό φεγγάρι, σε έναν far far away πλανήτη. Γεμάτο θανατηφόρα πλάσματα και μυστηριώδη… πράγματα.

Το THE WOODS είναι μία μεταμοντέρνα teen horror survival ιστορία, η οποία συνδυάζει το σπιρτόζικο γράψιμο του James Tynion IV με το πανέμορφο σκίτσο και χρώμα του Μιχάλη Διαλυνά, προσφέροντάς μας μία πολύ δυνατή περιπέτεια, όπου μέχρι και την τελευταία σελίδα του τεύχους #36, δεν είσαι σίγουρος για κανέναν χαρακτήρα αν θα τα καταφέρει να επιζήσει σε αυτή τη βάναυση κοσμική ζούγκλα! Παράλληλα, άπαντες οι χαρακτήρες καλούνται να ωριμάσουν εξαιρετικά απότομα, βγάζοντας στην επιφάνεια τον πραγματικό, σκληρό εαυτό τους.

Δεν βραβεύτηκε άδικα, το 2017, από τα GLAAD Awards, καθώς εκτός όλων των παραπάνω, κατορθώνει και κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο. Να εξελίξει χαρακτήρες έξω από το συνηθισμένο, με σωστό τρόπο και σεβασμό. Ακόμα να το διαβάσετε;

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61