Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

68

Green Lantern (Grant Morrison)

2018-2019WriterGrant MorrisonArtistLiam SharpDC Comics

Όταν ο Grant Morrison ρωτήθηκε για τα σχέδια του σχετικά με τον Hal Jordan, ο ίδιος απάντησε ότι θέλει να προσγειώσει τον ήρωα σε καθημερινές ιστορίες. Φυσικά, όπως συνήθως συμβαίνει με τον εν λόγω συγγραφέα, το τι εννοεί ως καθημερινό και απλό είναι εξαιρετικά υποκειμενικό και ήδη, από τα πρώτα τεύχη του run του, βάζει τον Hal να πολεμά έναν θεό που αγόρασε τον πλανήτη Γη σε δημοπρασία. Χωρίς να αποτελώ μέλος της ομάδας των φανατικών θαυμαστών του Μorrison, είναι ξεκάθαρο ότι η DC κατάφερε με τον Hal κάτι στο οποίο δυσκολεύεται όσον αφορά άλλους χαρακτήρες. Να βρει τον κατάλληλο συγγραφέα για τον χαρακτήρα, δημιουργώντας ένα πάντρεμα που οδηγεί σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, με σουρεαλιστικές, συναισθηματικές ιστορίες και έναν Green Lantern στα καλύτερα του.

Αντλώντας έμπνευση από δεκαετίες ιστοριών, ο Morrison μας χαρίζει φανταστικές περιπέτειες, με τον ήρωα να αντιμετωπίζει σκοτεινούς πλανήτες και ηθικά διλήμματα, να βρίσκει ξανά τον φίλο του, Green Arrow, να περιτριγυρίζει πλανήτες και σύμπαντα σαν ένας cowboy του διαστήματος, σκληρός και απείθαρχος, αλλά γεμάτος χιούμορ, αγάπη για τους συντρόφους του και θέληση για ζωή. Το artwork του Sharp, καθαρό, γεμάτο λεπτομέρειες και αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν των διαστημικών περιπετειών, χωρίς να φαίνεται παλιομοδίτικο, συμπληρώνει τις τρελές και ευφάνταστες ιστορίες του Μorrison.

Κάποιοι επικριτές εντόπισαν την τάση του Morrison να εμπνέεται από τις Silver και Golden Age, αγνοώντας κάποιες αλλαγές που επέφερε ο Geoff Johns στη μυθολογία του Green Lantern. Παρόμοιοι προβληματισμοί θα πρέπει πάντα να υπάρχουν στην περίπτωση του Morrison, αλλά είναι ξεκάθαρο σε κάθε τεύχος, ότι και αγαπά και τιμά τον χαρακτήρα και τους συντρόφους του. Τολμώ να πω ότι απολαμβάνω τον Hal του Morrison περισσότερο από τον Batman του, και η αναγέννηση ενός ήρωα που, ούτως ή άλλως, έχει τύχει καλής μεταχείρισης τα τελευταία χρόνια από τη DC, ήταν μια αναγνωστική απόλαυση και μια νίκη για την εκδοτική.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61