Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

66

Lazarus

2013-2019WriterGreg RuckaArtistMichael LarkImage Comics

Το LAZARUS είναι μια σειρά των Greg Rucka και Michael Lark, που ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει δημιουργήσει ένα δυνατό και επεκτεινόμενο fanbase. Διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, όπου τα σύνορα των χωρών έχουν καταρρεύσει και ο Κόσμος έχει μοιραστεί ανάμεσα σε μια χούφτα οικογένειες, οι οποίες ελέγχουν όλους τους φυσικούς πόρους. Ο υπόλοιπος πληθυσμός χωρίζεται σε λίγους υπηρέτες με κάποια προνόμια και στην υπόλοιπη “πλέμπα”, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Σχεδόν όλες οι Οικογένειες έχουν από έναν Υπερασπιστή, ένα άτομο το οποίο ενσαρκώνει την Δημόσια Εικόνα, αλλά και τη Δύναμη του Οίκου, και ο γενικός Τίτλος των Υπερασπιστών αυτών είναι “Lazarus”.

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Forever Carlyle, Lazarus της Οικογένειάς της, και μέσα από τις περιπέτειές της παρακολουθούμε τον αγώνα επιβίωσης όλων στον κόσμο αυτό. Οι καθημερινοί άνθρωποι αγωνίζονται απέναντι στην ανέχεια και την απαξίωση, οι πλούσιες Οικογένειες αγωνίζονται η μία απέναντι στην άλλη για κυριαρχία και οι ισχυροί σε κάθε Οίκο αγωνίζονται να επιβιώσουν από τις δολοπλοκίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα ανάμεσά τους.

Θεωρώ πως το LAZARUS είναι μια από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι πολύ καλοδουλεμένοι χαρακτήρες του. Όλοι έχουν χαρίσματα, αδυναμίες και ηθικά γκρίζες ζώνες. Οι καλοί κάνουν κακά πράγματα και οι πιο σίγουροι για τις πράξεις τους είναι οι κακοί. Αυτό και το σταθερά ποιοτικό σχέδιο του Michael Lark δίνουν μια εξαιρετική, σκοτεινή απεικόνιση ενός δυστοπικού, πολύ πιθανού Κόσμου. Και με αυτό περνάμε στον δεύτερο λόγο που κάνει το LAZARUS να ξεχωρίζει. Είναι, κατά βάθος, μια πολιτική σειρά, ντυμένη με Action στολίδια. Η ματιά της Lazarus χρειάζεται για να κινείται από τα υψηλότερα σαλόνια μέχρι τα πιο βρώμικα πεδία μάχης. Όμως, αυτό που μένει κάθε φορά είναι η μορφή που έχει πάρει η Ανθρωπότητα. Η κοινωνική κατάσταση, οι πολιτικές αντιλήψεις και, στο τέλος, το σχόλιο για τον δικό μας κόσμο. Πού είμαστε και, κυρίως, πού οδεύουμε.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61