Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

63

Mister Miracle

2017-2018WriterTom KingArtistMitch GeradsDC Comics

Πόσο διακριτά είναι τα όρια ανάμεσα στην παράνοια και την πραγματικότητα; Το MISTER MIRACLE των Tom King και Mitch Gerads αποπειράθηκε να απαντήσει αυτή την ερώτηση, χρησιμοποιώντας ως δίαυλο επικοινωνίας τη βασανισμένη ζωή του Scott Free. Ενός χαρακτήρα που είχαμε να δούμε, ουσιαστικά, εδώ και μια δεκαετία, και ο οποίος, χάρη σε αυτό το mini series, επανέκτησε την χαμένη του αίγλη.

Ο Mister Miracle, κατά κόσμον Scott Free, είναι ο γιος του Izaya Highfather, βασιλιά του πλανήτη New Genesis και αρχηγού των New Gods. Πέρασε ανείπωτα βασανιστήρια στα χέρια του Darkseid, καθώς έγινε ανταλλαγή γιων ως μέσο ειρήνης ανάμεσα στον New Genesis και τον Apokolips, γνωρίζοντας αργότερα τη μετέπειτα γυναίκα του, Big Barda. Οι πρώτες του ιστορίες, δια χειρός Jack Kirby, ο οποίος και είχε δημιουργήσει τους New Gods, είναι κυρίως “συμπαντικές”, όμως η συγκεκριμένη σειρά ξεκινάει σε street level, με τον Scott να προσπαθεί να κάνει την υπέρτατη απόδραση, καθώς είναι ο μεγαλύτερος escape artist στο σύμπαν. Να ξεφύγει από τον θάνατο, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας.

Σε κάθε τεύχος, ο Tom King, με τη βοήθεια του υπέροχα “βρώμικου” artwork του Mitch Gerads, υπερπηδά κάθε παραδοσιακό τρόπο αφήγησης και θρυμματίζει όλα τα καλούπια, πηγαίνοντας αμέτρητα βήματα χωρίς γυρισμό, σε σχέση με τη δουλειά του στο VISION. Η πραγματικότητα αλέθει τη συμπαντική απεραντοσύνη, ενώ παρακολουθούμε μία πολύ σκληρή “οικογενειακή ιστορία”, με φόντο έναν πολύνεκρο τελικό πόλεμο ανάμεσα στους αιώνιους πλανητικούς εχθρούς που προαναφέραμε. Και όλα αυτά, με εσάνς που θυμίζει έντονα παλιά, καλή Vertigo…

Το MISTER MIRACLE είναι το comic που καταξίωσε, στα μάτια όλων, τον Tom King ως έναν από τους καλύτερους σεναριογράφους που πέρασαν από τη DC αυτή τη δεκαετία. Ο Jack Kirby, κάπου εκεί ψηλά, θα χαμογελάει για τον χειρισμό των αγαπημένων δημιουργημάτων του, τα οποία έσπασαν, ακόμα μια φορά, τις νόρμες.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61