Top 100 Comics Of The 10s

70-61: Promised You A Mister Miracle

62

Detective Comics (James Tynion)

2016-2018WriterJames Tynion IVArtistsAlvaro Martinez, Scott Eaton, Javier Fernandez, Eddy BurrowsDC Comics

Ποιά Justice League και ποιοί Titans; Κατά τη γνώμη μου, η κορυφαία superhero ομάδα της DC πήρε μορφή στις σελίδες του DETECTIVE COMICS, από το 2016 μέχρι και το 2018.

Εκεί, ο James Tynion IV αναβίωσε το concept της Bat-Family, πλαισιώνοντας τον Batman με τους Batwoman, Clayface, Orphan, Spoiler, Azrael, Batwing και, φυσικά, τον Tim Drake, ο οποίος αποτέλεσε την ψυχή και το μυαλό της ομάδας. Με πολύ προσεχτικό character building, που έδωσε χώρο σε όλους τους ήρωες, έξυπνες σεναριακές εκπλήξεις, ενδιαφέροντες αντιπάλους, και μεγάλες δόσεις δράσης, η σειρά εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία comics που κυκλοφόρησαν με το σηματάκι της DC, την τρέχουσα δεκαετία.

Οι δημιουργοί κέρδισαν απολύτως το μεγάλο στοίχημα, πετυχαίνοντας να κάνουν όλους αυτούς τους χαρακτήρες να αποκτήσουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους και, εν τέλει, να γίνουν οικογένεια. Η σειρά επανέφερε τον Red Robin στο προσκήνιο, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες πόσο σημαντικός χαρακτήρας είναι, ενώ έδωσε νέα διάσταση σε όλους τους πρωταγωνιστές, με τη δραματική ιστορία του Clayface να αποτελεί, μάλλον, αυτό που θα θυμόμαστε περισσότερο από το συγκεκριμένο run.

Το DETECTIVE COMICS αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία δείγματα που μας έπεισαν πως κάτι πήγαινε πολύ σωστά με τη DC κατά την περίοδο που ακολούθησε το REBIRTH. Τα 48 τεύχη της σειράς έδωσαν μια φρέσκια πνοή στο – κάπως “κουρασμένο” – superhero genre και, δικαίως, βρήκαν τη θέση τους στο φετινό μας Top 100.

#70 #69 #68 #67 #66 #65 #64 #63 #62 #61