Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

51

Flashpoint

2011WriterGeoff JohnsArtistAndy KubertDC Comics

H DC είναι γνωστή σε όλο το σύμπαν για τις μεγαλεπήβολες και αμέτρητες πρακτικές επανεκκίνησης των properties της, για πάνω από 30 χρόνια! Κάποιες απόπειρες για reboot έχουν χαθεί στη λήθη, άλλες ανταποκρίνονται στα στοιχειώδη και κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών ενός βραδύποδα ξεχωρίζουν σαν τον καλό φάρο μέσα στην ομίχλη. Enter το δυστοπικό FLASHPOINT!

Βρισκόμαστε στο 2011 και είχαν περάσει μόλις πέντε χρόνια από το “52”, post-INFINITY CRISIS status quo, το οποίο είχε επαναφέρει το multiverse στο DC Universe, προκειμένου να παρουσιάσει μία νέα, χαώδη πραγματικότητα. Οι Dan Didio και Jim Lee ανακοίνωσαν πως θα γινόταν ένα soft reboot ονόματι The New 52, προκειμένου να μπει μια νέα τάξη στο χάος, ενώ θα φρεσκαριζόντουσαν και οι χαρακτήρες του DCU. Όμως κάθε reboot θέλει ένα βαρβάτο event και έτσι επιστρατεύθηκε ως πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του reboot event o Flash.

Ο Geoff Johns μας δίνει το πιο δυστοπικό σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί, με τον Barry Allen να ξυπνάει, να μην είναι Flash και όλα τριγύρω του να είναι γης Μαδιάμ. Η μητέρα του ζει, ο πατέρας του έχει πεθάνει, ο Captain Cold είναι ο ήρωας της πόλης του, ο Superman δεν υπάρχει και η Justice League δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, με τραγικά αποτελέσματα για όλον τον πλανήτη, αφού σχεδόν όλοι οι γνωστοί ιδρυτές της έχουν περάσει στο “dark side”! Μέσα από πέντε αγωνιώδη τεύχη, όπου ο Andy Kubert εικονογραφεί με απίστευτο μεράκι μία post-apocalyptic Γη, ο Barry προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, δίχως να γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την πολύ άσχημη κοσμογονική αλλαγή…

Μπορεί το New 52 που ακολούθησε να μην πέτυχε, όμως το FLASHPOINT παραμένει ένα πραγματικό διαμάντι της DC τη δεκαετία που μας αφήνει, έχοντας επηρεάσει μέχρι και τις τηλεοπτικές σειρές του CW, ενώ μεταφέρθηκε και σε animated feature με τίτλο JUSTICE LEAGUE: THE FLASHPOINT PARADOX.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51