Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

58

X-Men: Grand Design

2018-2019Writer/ArtistEd PiskorMarvel Comics

Σε ένα από τα πιο διαφορετικά και ενδιαφέροντα comics των τελευταίων χρόνων, ο προερχόμενος από τα ανεξάρτητα comics Ed Piskor (HIP-HOP FAMILY TREE), παρουσιάζει την ιστορία των αγαπημένων μας μεταλλαγμένων από τη σύσταση της ομάδας μέχρι τα 90s, χωρίζοντάς τη σε τρία limited series των δύο τευχών.

Ο Piskor καταφέρνει να δημιουργήσει πολύ πετυχημένα μία ενιαία αφήγηση, βρίσκοντας χώρο για όλα τα σημαντικά γεγονότα τριών δεκαετιών εκδοτικής ιστορίας των X-Men, χωρίς το comic να γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό. Επίσης, έχοντας το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης των διαφόρων retcons και αποκαλύψεων, βάζει τα γεγονότα στη χρονολογική και όχι στην εκδοτικά χρονική σειρά.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο σχέδιο του Piskor, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχετε συνηθίσει στα comics των X-Men και γενικά στα υπερηρωικά comics. Αυτό αναμφίβολα δίνει μια ιδιαίτερη νότα στο comic, αφού παρουσιάζει ιστορίες που γνωρίζουμε και αγαπάμε με μια πολύ διαφορετική ματιά. Κάτι ανάλογο θα ήταν να βλέπατε μια αγαπημένη σας ταινία, με τις ίδιες σκηνές μεν, αλλά από διαφορετικές λήψεις και με διαφορετικό σκηνοθέτη.

Το X-MEN: GRAND DESIGN μπορεί να μη λέει μια πρωτότυπη ιστορία, αλλά τη λέει με πρωτότυπο τρόπο και αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να κάνετε μια επανάληψη στην τεράστια, αλλά και πολύπλοκη, ιστορία των αγαπημένων μας μεταλλαγμένων.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51