Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

57

Stray Bullets: Sunshine And Roses

2015-2019Writer/ArtistDavid LaphamImage Comics

Τί να πρωτοπώ για το SUNSHINE AND ROSES; Είναι εθιστικό. Έφτασε στα χέρια μου εντελώς τυχαία και μπόρεσα να σταματήσω μόνο όταν δεν υπήρχαν πια άλλα τεύχη να διαβάσω (σνιφ, σνιφ).

Το βασικό πλάνο είναι απλό: τέσσερις “φίλοι” σχεδιάζουν να ξεφύγουν από το υπόκοσμο της Βαλτιμόρης με μερικά εκατομμύρια και μια βαλίτσα κοκαΐνη παραμάσχαλα. Τι θα πάει καλά; Τίποτα εννοείται, τι νομίζατε, μπρίκια κολλάμε 41 τεύχη τώρα;

Σε αυτό το arc του STRAY BULLETS, με πυρήνα τη Beth, στο κέντρο βρίσκονται η φιλία της με τη Nina, ο έρωτας που εμπνέει στον Orson, η καταστροφική σχέση με τη μητέρα της και τον Kretchmeyer. Οι σχέσεις των πρωταγωνιστών αλλάζουν ασταμάτητα, κοροϊδεύοντας τον αναγνώστη και απατώντας τους πάντες, χωρίς ιερό και όσιο. Η πλοκή είναι εξαιρετικά γραμμένη, με κάθε κεφάλαιο να συμπληρώνει το σύνολο σαν καλοφτιαγμένο παζλ, αφού στον αναγνώστη δίνεται αρχικά μόλις μια χούφτα κομμάτια. Φυσικά, παρά τη γενναιόδωρη δόση βίας, το comic δε χάνει ποτέ το χιούμορ του, πράγμα που ελαφρύνει σημαντικά το κατά τ’ άλλα αρκετά δραματικό σενάριο.

Το σχέδιο του David Lapham, αν και διαφορετικό από τη μακρινή αρχή της σειράς, παραμένει πολύ όμορφο. Χωρίς περιττές λεπτομέρειες, δε τσιγκουνεύεται ούτε τα πλούσια πλάνα ούτε τα γεμάτα backgrounds και χειρίζεται τους χαρακτήρες με εκπληκτική δεξιότητα. Το κάνει να μοιάζει σχεδόν εύκολο.

Γενικά, αν σας αρέσουν τα gangster comics, το SUNSHINE AND ROSES είναι φτιαγμένο για εσάς. Αν σας αρέσουν τα slice of life comics, το SUNSHINE AND ROSES είναι φτιαγμένο για εσάς. Αν σας αρέσουν τα αστεία, τα βίαια, τα comic δράσης… ε, ξέρετε, μην επαναλαμβάνομαι, τα είπαμε. Εκδίκηση, όπλα, χιούμορ, έρωτας και μια δόση καθημερινής ζωής, το SUNSHINE AND ROSES είναι ένα αριστούργημα.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51