Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

56

Daredevil (Mark Waid)

2011-2015WriterMark WaidArtistsChris Samnee, Paolo Rivera, Marcos Martin, Khoi Pham, Javier RodriguezMarvel Comics

O Matt Murdock έχει τραβήξει τα πάνδεινα! Εντάξει, πολλοί ήρωες έχουν περάσει από τρικυμίες κάθε είδους, αλλά ο DD (και ίσως ο Spidey) έχει φτάσει σε ένα επίπεδο: “Give me a f#$%^&* break”. Ειδικά το 2011, όταν τον ανέλαβε ο Mark Waid, ο αγαπημένος μας δικηγόρος/vigilante (ποια She-Hulk;) ήταν στα χειρότερά του.

Ευτυχώς για τους fans, ο Waid και οι κάμποσοι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του έφεραν στον τίτλο την αναμπουμπούλα που χρειαζόταν. Φεύγοντας από το noir στυλ του υπερήρωα, που ζει και δρα στις σκιές τις Νέας Υόρκης, ο συγγραφέας δίνει μια φρέσκια και μοντέρνα προσέγγιση στον Άνθρωπο χωρίς Φόβο, γεμάτη δράση, εξαιρετικούς villains και supporting cast, γρήγορο αλλά μεστό storytelling και μπόλικο χιούμορ. Με μια πιο θετική νοοτροπία για τη ζωή, ο Murdock συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητά του, αλλά το κάνει πλέον με ένα αστείρευτο πνεύμα και μια εσωτερική δύναμη και θέληση, ενώ παράλληλα εξελίσσεται διαρκώς μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του.

Το artwork περνά σκαμπανεβάσματα (oh, the irony!), καθώς ο Paolo Rivera, με τον οποίο ταυτίστηκε αρχικά αυτή η μεταμόρφωση, έφυγε νωρίς από τον τίτλο, αφήνοντας κατά βάση στον Chris Samnee το σχεδιαστικό τιμόνι. Αυτό δε σημαίνει ότι ο τελευταίος έκανε άσχημη δουλειά, όμως, ο Rivera ήταν σίγουρα πιο συμπαγής και συνεπής στην απόδοση του, με φανερή την ισορροπία μεταξύ ανάλαφρου, σκοτεινού και άρτια συνυφασμένου με το comic ύφους.

Το run του Waid στον DAREDEVIL είναι σίγουρα το πιο επιτυχημένο της δεκαετίας για τον λατρεμένο Horn Head και αποτελεί δουλειά-πρότυπο για το πώς αλλάζοντας ριζικά το writing style, και όχι μόνο, μπορείς να παραδώσεις μια συνολικά πολύ καλή δουλειά!

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51