Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

55

Criminal: The Last Of The Innocent

2011WriterEd BrubakerArtistSean PhillipsMarvel Comics (Icon)

Οι Ed Brubaker και Sean Phillips ξαναχτυπούν με το THE LAST OF THE INNOCENT, ένα ακόμα κεφάλαιο στη saga του CRIMINAL, του ιδιαίτερα δημοφιλούς και βραβευμένου crime comic τους, το οποίο αποτελεί για πολλούς την καλύτερη ιστορία της σειράς.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Riley Richards, ο οποίος ζει μια καταθλιπτική ζωή, και η επιστροφή στη μικρή πόλη που μεγάλωσε, για να επισκεφθεί τον πατέρα του, η υγεία του οποίου είναι σε κρίσιμη κατάσταση, θα τον κάνει να επαναξιολογήσει τη ζωή του και να πάρει αποφάσεις, ώστε να βρει ξανά την ευτυχία. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιάσει έναν φόνο.

Η ιδιαιτερότητα του THE LAST OF THE INNOCENT είναι ότι παρουσιάζει δυο παράλληλες αφηγήσεις σε διαφορετικό στυλ. Η τρέχουσα αφήγηση γίνεται στο κλασικό σχέδιο του Phillips, τα flashbacks, όμως, στην ξέγνοιαστη εφηβική ηλικία, γίνονται στο στιλ των Archie Comics. Αυτή η διαφοροποίηση, που αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα comics σαν Μέσο, χαρίζει μια ιδιαίτερη “φωνή” στην ιστορία.

Το CRIMINAL είναι ένα από τα καλύτερα crime comics της σύγχρονης εποχής. Το ότι το THE LAST OF THE INNOCENT καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα storylines αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την αξία του, που το καθιστά ένα από τα καλύτερα comics της δεκαετίας που φεύγει.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51