Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

54

Silver Surfer (Slott/Allred)

2014-2016WriterDan SlottArtistMichael AllredMarvel Comics

O Silver Surfer είναι ένας χαρακτήρας, πάνω στον οποίο έχουν χτιστεί μερικά από τα πιο όμορφα comics. Οι δυνατότητες της συγκεκριμένης φιγούρας φαίνεται να είναι αστείρευτες. Μπορεί κανείς να αντλήσει υλικό από κάθε πιθανή φανταστική γωνιά, προκειμένου να εξιστορήσει περιπέτειες με τον εξωγήινο προστάτη της ανθρωπότητας.

Οι Dan Slott και Mike Αllred εξερεύνησαν μερικές ακόμα δυνατότητες του μύθου του Silver Surfer, προσφέροντας για 29 τεύχη σελίδες γεμάτες εξαιρετικό artwork, υπερρεαλισμό και φαντασία, αλλά και μεστές αφηγήσεις. Αφήνοντας πίσω τον συνήθως πιο βαρύ και προβληματισμένο κόσμο του ήρωα, προσέγγισαν με χιούμορ και διάθεση πειραματισμού το project, που τελικά βγήκε καλό.

Νέα πρόσωπα, love stories, κοσμικές περιπέτειες, σουρεαλισμός, pop κουλτούρα και εξέλιξη στον χαρακτήρα δημιούργησαν μια από τις πιο διασκεδαστικές σειρές της τελευταίας δεκαετίας. Κάτι το οποίο μόνο η Μarvel θα μπορούσε να κάνει, αλλά όχι να εξηγήσει επαρκώς, ήταν το γεγονός ότι η ροή της ιστορίας της συγκεκριμένης σειράς “έσπασε” σε δυο διαφορετικές αριθμήσεις, προκαλώντας ένα κενό στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στη σειρά να αποσπάσει ένα βραβείο Eisner για το 11ο τεύχος της πρώτης αρίθμησης και την ιστορία με τίτλο “Never After”, τεύχος το οποίο πραγματικά είναι χάρμα ιδέσθαι.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51