Top 100 Comics Of The 10s

60-51: When The Best Are Marching In

53

They Called Us Enemy

2019WritersJustin Eisenger, Steven Scott, George TakeiArtistHarmony BeckerTop Shelf

Ο δημοφιλής ηθοποιός και ακτιβιστής George Takei, μαζί με τους σεναριογράφους Eisenger και Scott, έφτιαξαν ένα comic για μια λιγότερo γνωστή ιστορία που δεν παρουσιάζεται σχεδόν ποτέ στα έργα που έχουν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως θεματική τους. Η εμπειρία του ίδιου του Takei στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων με καταγωγή από την Ιαπωνία, στην Αμερική του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, καταγράφεται και εικονογραφείται, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό αποτέλεσμα.

Πρωταγωνιστές είναι ολόκληρη η οικογένεια του George, που ήρθαν ξαφνικά αντιμέτωποι με πολιτικές αποφάσεις που στερούσαν τα δικαιώματα τους και έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους καθώς μετακινούνταν από στρατόπεδο σε στρατόπεδα με τα ελάχιστα πια υπάρχοντα τους. Η διαφορά ανάμεσα στο άγχος και το φόβο των ενηλίκων, σε αντιδιαστολή με την ανεμελιά και προσαρμοστικότητα των παιδιών, αποτελεί ένα από τα πιο γλυκόπικρα χαακτηριστικά του comic.

H αισθητική του artwork επικεντρώνεται στα συναισθήματα των προσώπων, θυμίζοντας την ασιατική τεχνική, και χρησιμοποιεί μαλακά πινέλα για το φόντο, φέρνοντας τους αφανείς ήρωες των στρατοπέδων στο προσκήνιο και αποκαθιστώντας την αδικία που είχαν υποστεί. Εκτός από τον Takei, που τον βλέπουμε σε μικρή και μεγάλη ηλικία, στο comic εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα, οι ηθοποιοί του Star Trek, στρατιώτες και απλοί άνθρωποι, αντιρρησίες συνείδησης και ήρωες του πολέμου.

Το comic καταλήγει να πλέκει ένα εγκώμιο μιας δημοκρατίας που υποφέρει, αλλά εκφράζεται μέσα από τα πρόσωπα των αδικημένων Ιαπώνων της Αμερικής.

#60 #59 #58 #57 #56 #55 #54 #53 #52 #51