Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

49

Descender

2015-2018WriterJeff LemireArtistDustin NguyenImage Comics

Σίγουρα ένα από τα πιο αξιόλογα comics στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας για αυτή τη δεκαετία, το DESCENDER μιλάει για ένα μικρό ρομπότ με ανθρώπινα συναισθήματα και το ταξίδι του στα αστέρια ώστε να βρει τον χαμένο αδερφό του. Επίσης, μιλάει για την προκατάληψη, το μίσος, τον φόβο, την πολιτική και την τεχνολογία που επεκτείνειται χωρίς όρια, χρησιμοποιώντας τις διαμάχες των ανθρώπων με τα ρομπότ. Ο Lemire δημιουργεί μερικούς εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τόσο από τη πλευρά των μηχανών, όσο και από τη πλευρά των ζωντανών οργανισμών. Καθένας με τα δικά του κίνητρα και τις δικές του ενοχές.

Εκπληκτική δουλειά έχει γίνει τόσα στα χρώματα όσο και στα περιγράμματα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη οπτική ενός διάστηματος, στο οποίο τα έντονα χρώματα προσπαθούν να γεμίσουν το άσπρο. Κάθε panel είναι και ένας διαφορετικός πίνακας ζωγραφικής και ο Nguyen καταφέρνει να αποδώσει τα συναισθήματα των ηρώων με φυσικότητα και απλότητα. Τα character designs του είναι μοναδικά, εκφράζοντας την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα μέσα από το στιλ του και προσδίδωντάς τους κάτι μοναδικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Ο Lemire γράφει πολύ δυνατές και συναισθηματικές στιγμές, διαλόγους με ένταση και χιούμορ και χαρακτήρες που κερδίζουν τη προσοχή του κοινού. Παράλληλα, τολμά να προσθέσει μαγικά και φανταστικά στοιχεία, σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία είναι κυρίαρχη, μακριά από το προσκήνιο αλλά στις κατάλληλες δόσεις ώστε να εξιτάρουν τη φαντασία του αναγνώστη. Συναρπαστικό και ενδιαφέρον, το DESCENDER είναι από εκείνα τα comics που αν τα αρχίσεις, δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41