Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

48

This One Summer

2014WriterMariko TamakiArtistJillian TamakiFirst Second

Εσύ! Εσύ που δεν έχεις διαβάσει το THIS ONE SUMMER, γιατί τί σε ενδιαφέρει εσένα μία coming-of-age ιστορία σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη του Καναδά, σωστά; Ε, λοιπόν, παράτα ό,τι κάνεις και πιάσε στα χέρια σου αυτό το κομψοτέχνημα. Ναι, θα σου έλεγε σαφώς περισσότερα αν ήσουν ένα έφηβο κοριτσάκι, αλλά όλοι υπήρξαμε έφηβοι. Όλοι ξέρουμε πώς είναι αυτή η φάση ανάμεσα στο παιδί και τον ενήλικα, αυτή η αγωνία, η ταραχή που φωλιάζει στα βάθη της ψυχής μας, αυτή η αναζήτηση της ταυτότητας.

H Rose κάνει κάθε καλοκαίρι διακοπές στο εξοχικό της και εκεί συναντά τη φίλη της, Windy. Θα έρθει, όμως, ο καιρός που τα αθώα παιχνίδια στη θάλασσα θα μείνουν στο παρελθόν. Θα έρθει καιρός που θα καταλάβουν ότι αφήνουν το κορίτσι πίσω τους, ότι γίνονται γυναίκες. Και ότι ο κόσμος γύρω τους το βλέπει και αυτός. Εκεί, στην άχαρη, θυελλώδη περίοδο της εφηβείας, θα ψάξουν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο. Με τον μοναδικό – δυστυχώς – τρόπο που μαθαίνουμε όλοι: μέσα από λάθη.

Οι ξαδέρφες Tamaki δημιουργούν ένα όμορφο, τρυφερό σύμπαν, όπου λίγα λέγονται και πολλά συμβαίνουν και που αξίζει την προσοχή σας. Κάποια έργα τέχνης τα βλέπεις, κάποια τα ακούς, κάποια τα νιώθεις. Και είναι και κάποια έργα τέχνης που τα βιώνεις, γιατί πολύ απλά είναι μια εμπειρία. Ένα τέτοιο είναι και το THIS ONE SUMMER.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41