Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

47

L’Homme Qui Tua Lucky Luke

2016Writer/ArtistMatthieu BonhommeLucky Comics

“Κάτσε ρε, γράφονται ακόμα comics για τον Λούκυ Λούκ;” Κάπως έτσι αντιδρούν οι περισσότεροι, όταν τους μιλάς για το νέο τεύχος του διάσημου cowboy, καθώς η δημοτικότητά του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που διαβάζουν φανατικά, αλλά αγγίζει και τους πιο casual readers, που κάποτε ξεψάχνιζαν ενδελεχώς τα ελληνικά περίπτερα, ως ενθουσιώδεις νεανίες.

Και όμως γράφονται, είναι η απάντηση, και ο Matthieu Bonhomme αποδεικνύει ότι γράφονται και εξαιρετικά. Στο THE MAN WHO SHOT LUCKY LUKE, ο δημιουργός καταπιάνεται με ένα κλασικό περιβάλλον του ήρωα και ξεδιπλώνει ένα ώριμο και all-ages μυστήριο western, με καλοστημένο story και ανατροπές. Ο πρωταγωνιστής μας είναι πιο σκοτεινός και πιο ανθρώπινος, ερχόμενος σε σύγκρουση με τη μυθική του υπόσταση, δίνοντας πιο έντονα το μοντέρνο στοιχείο του comic, χωρίς όμως να ξενίζει. Το υπόλοιπο cast ακολουθεί πιστά το ύφος του “Λούκυ”, που ξέραμε, με μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες και τροποποιήσεις, που μεσουρανούν στο “γκρίζο” και όχι τόσο στην παλιά συνταγή του καλού και του κακού.

Εικαστικά, ο Bonhomme αποτίνει φόρο τιμής στα παλιά τεύχη, τόσο στο σχέδιο όσο και στα χρώματα. Χωρίς να μιμείται, κρατάει την αισθητική ουσία και παρουσιάζει με δικό του τρόπο τα πρόσωπα και τα γεγονότα, με κορυφαία απόδοση τον ίδιο τον ήρωα, αλλά και τη σκηνή μάχης εντός του saloon.

Fans του “φτωχού και μόνου cowboy”, αν δεν το έχετε διαβάσει, σπεύσατε, διότι έχετε πράξει σφάλμα τεραστίων διαστάσεων. Αλλά και οι υπόλοιποι, μην κάθεστε – να μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε τον θρύλο της Δύσης, όπως κανείς δεν τον είχε ξαναδεί μέχρι τότε.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41