Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

45

Hilda

2010-2019Writer/ArtistLuke PearsonNobrow Press

To Hilda είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω διαβάσει τελευταία. Τελεία. Ναι, ξέρω, είναι ένα comic που απευθύνεται σε παιδιά και ναι, εγώ δουλεύω με παιδιά, άρα είναι φυσιολογικό να μου αρέσει. Αυτό που, ίσως, δεν καταλαβαίνουν κάποιοι, είναι το “είναι καλό για παιδιά” δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό γενικά. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Η ιστορία ακολουθεί την Hilda, ένα κορίτσι που ζει σε έναν κόσμο που μοιάζει με ένα μέρος κάπου στη Σκανδιναβία, αν όλοι οι θρύλοι και τα παραμύθια ήταν πραγματικά. Ακόμα και η μετακόμιση από τον μαγικό κόσμο της φύσης στην τσιμεντούπολη, δεν αφαιρεί τίποτα από τη μαγεία του κόσμου. Αν προσθέσει κανείς μια δυναμική, ατρόμητη, αλλά και τρυφερή ηρωίδα, μια αλεπού με κέρατα για κατοικίδιο, trolls για φίλους, ξωτικά για συνοδοιπόρους, και τεράστια πουλιά των κεραυνών για μεταφορικό μέσο, τότε αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι ένα όμορφο, λιτό, αλλά και πλούσιο συνάμα, comic, με εξαιρετικές ιστορίες.

Ο κόσμος που πλάθει ο Pearson είναι τεράστιος και μοιάζει αλλοπρόσαλλός. Τη μία είσαι βουτηγμένος στο παραμύθι και στην επόμενη στροφή είσαι στο σύγχρονο παρόν. Και όμως, όσο χαοτικό και αν μοιάζει το σύμπαν της Hilda, μπορείς να διαισθανθείς κανόνες, λογική και πολλή δουλειά πίσω από αυτόν. Και την ασυναγώνιστη ανάγκη να μάθεις και να δεις περισσότερα, αν μη τι άλλο για να απολαύσεις λίγο ακόμα από το ζωντανό και πολύχρωμο σχέδιο του Pearson.

Ναι, το HILDA είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που ψάχνει τη θέση του στον κόσμο και ίσως να νομίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν σε αφορά. Αλλά εγώ όταν το διαβάζω, καμία φορά, βλέπω την ιστορία της μητέρας της, που παλεύει να μεγαλώσει το παιδί της όσο καλύτερα μπορεί. Γιατί μια καλή ιστορία δεν μιλάει μόνο σε έναν, βρίσκει τρόπο να πει κάτι στον κάθε έναν από εμάς. Και το HILDA είναι μια καλή ιστορία.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41