Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

43

Hawkeye

2012-2015WriterMatt FractionArtistsDavid Aja, Javier Pulido, Annie Wu, Francesco Francavilla, Jesse HammMarvel Comics

Hawkeye. Καμπανιστί Γερακομάτης. Ο πιο αδύναμος Avenger. Ο πιο άτυχος υπερήρωας. Ο Aquaman της ομάδας. Και εξαιρετικό υλικό στα χέρια του Matt Fraction, ο οποίος τον απογείωσε, δίχως να χάσει στιγμή τη street level μαγεία του! Φαινόμενο το οποίο παρατηρείται αρκετά αυτή τη δεκαετία, με b- και c-list χαρακτήρες των μεγάλων εκδοτικών…

Βρισκόμαστε μετά από ένα από τα χείριστα Marvel crossover events, που άκουγε στο όνομα FEAR ITSELF. Η Avengers Academy έχει ξανανοίξει, ο Clint Barton γίνεται δάσκαλος, αναλαμβάνει τη νέα ομάδα των Secret Avengers και αποκτά μία εκμοντερνισμένη στολή, εμφανώς εμπνευσμένη από την ταινία THE AVENGERS. Επειδή, όμως, πάνω από όλα παραμένει ένας απλός άνθρωπος, θέλει να πηγαίνει να αράζει την πέτσα του στο διαμέρισμά του, σε μία πολυκατοικία με πολύ φιλικούς γειτόνους. Όμως, μία ημέρα όλα αλλάζουν δραματικά, καθώς την πολυκατοικία πλέον απειλεί μία αμείλικτη συμμορία από την Ανατολική Ευρώπη, που όλα της τα μέλη φοράνε αθλητικά και έχουν ως catchphrase το “Bro!”! Τότε, o Clint, μαζί με το Pizza Dog του και τη βοήθεια της Kate Bishop και του μεγάλου του αδερφού, Barney, καλούνται να σώσουν τη νέα του “οικογένεια”, από τους κακούς!

Το τέταρτο solo series του Hawkeye δεν παίρνει τον εαυτό του ιδιαίτερα σοβαρά, με σημαντικές, όμως, στιγμές ανθρωπιάς, που είχαμε να δούμε χρόνια σε Marvel comic. Ο Matt Fraction κατορθώνει να δώσει μοναδική πνοή σε έναν δευτερεύοντα Avenger, μέσα από ένα ιδιαίτερο υβρίδιο τραγωδίας και κωμωδίας, το οποίο διαρκώς πειραματίζεται, τόσο αφηγηματικά όσο και σχεδιαστικά, από τον εκάστοτε σχεδιαστή.

Δεν κέρδισε άδικα τόσα βραβεία Eisner και ειδικά εκείνο το τεύχος με πρωταγωνιστή τον Lucky, the Pizza Dog, είναι ένα once in a lifetime αριστούργημα, που οφείλετε να “διαβάσετε”, είτε είστε ζωόφιλοι ή όχι, προκειμένου να δείτε ιδίοις όμμασι πως δεν υπάρχουν πραγματικά όρια στην Ένατη Τέχνη.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41