Top 100 Comics Of The 10s

50-41: Strange Kind Of Wonder Woman

42

Usagi Yojimbo

2010-2019Writer/ArtistStan SakaiDark Horse Comics, IDW Publishing

Υπάρχουν ελάχιστα comics που μπορούν να συγκριθούν με το αριστούργημα που λέγεται USAGI YOJIMBO. Comics που για περισσότερα από 30 χρόνια αποτελούν σταθερή αξία και που, ακόμη μέχρι σήμερα, καταλήγουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα και να μας εντυπωσιάζουν με τον ίδιο τρόπο που το κατάφερναν όταν ξεκίνησαν. Αδιαμφισβήτητα, βέβαια, η δεκαετία που φεύγει δεν ήταν η κορυφαία για τον Stan Sakai, όμως, και πάλι, οι περιπέτειες του Usagi παραμένουν πολύ ανώτερες ποιοτικά από τον μέσο όρο των comics που κυκλοφορούν μηνιαία.

Αυτό, βέβαια, που κυρίως κάνει τόσο υπέροχο τον κόσμο που δημιούργησε ο σπουδαίος δημιουργός, είναι πως, μετά από τόσα χρόνια, παραμένει απαράλλαχτος, ενώ, παράλληλα, δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Ο Sakai, με τα χρόνια, έδειξε πως έχει κατακτήσει άψογα την τέχνη της “ψευδαίσθησης της αλλαγής”, που έλεγε και ο κύριος Stan Lee, πετυχαίνοντας τα comics του να είναι προσβάσιμα σε όλους, ακόμη και αν δεν έχουν διαβάσει ποτέ άλλη ιστορία του, ενώ οι σταθεροί αναγνώστες του μπορούν να διαπιστώσουν πόσα έχουν αλλάξει στο ενδιάμεσο.

Αυτή τη δεκαετία, ο Sakai ολοκλήρωσε το run του στη Dark Horse κι έχει κυκλοφορήσει μερικά εξαιρετικά τεύχη από την IDW. Το USAGI YOJIMBO, έχοντας μπει ήδη στην τέταρτη εκδοτική του δεκαετία, έχει δικαίως κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία comics που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και, συνεπώς, δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό μας Top 100.

#50 #49 #48 #47 #46 #45 #44 #43 #42 #41