Top 100 Comics Of The 10s

40-31: Gimme Patience

37

Dark Night: A True Batman Story

2016WriterPaul DiniArtistEduardo RissoDC Comics (Vertigo)

O Paul Dini είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στη μυθολογία του Σκοτεινού Ιππότη. Ένας εκ των δημιουργών εκείνης της καταπληκτικής σειράς animation της δεκαετίας του 1990, πατέρας χαρακτήρων όπως η Harley Quinn και συγγραφέας ενδιαφερουσών ιστοριών comics του Batman (MAD LOVE) αποφάσισε να προχωρήσει στην εξιστόρηση μιας προσωπικής περιπέτειας και να τη μοιραστεί με το κοινό του αγαπημένου του ήρωα. Στην ιστορία αυτή συμμετέχουν ενεργά τα πρόσωπα και το σύμπαν του Caped Crusader.

Όσο ο Dini εργαζόταν πάνω στις ιστορίες του Batman, το 1993, ένα βράδυ έπεσε θύμα βίαιης ληστείας. Όπως ήταν φυσικό, κανένας Βatman ή Commissioner Gordon δεν εμφανίστηκε, προκειμένου να αποτρέψει ή να εξιχνιάσει το εις βάρος του έγκλημα. Ο δημιουργός βίωσε την τραυματική εμπειρία παρέα με τους ήρωες και τους villains των ιστοριών του. Θυμός, άρνηση, ματαίωση, αυτολύπηση, παραίτηση, ανάκαμψη και συμφιλίωση, κάθε ψυχολογική φάση της μετεπεισοδιακής κατάστασης αποτυπώνεται στις σελίδες του comic, μέσα από τους φανταστικούς χαρακτήρες.

Στην πραγματικότητα, το έργο αποτελεί μια ιστορία του Batman με ήρωα τον Dini. Στη θέση του συγγραφέα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Το εγχείρημα δεν αποτελεί μια αυτοαναφορική ιστορία ή εξομολόγηση, αλλά μεταφέρει την ουσία του Dark Knight στην πραγματική ζωή. Η εφαρμογή των αξιών του υπερήρωα σε καταστάσεις που ο καθημερινός άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει, χωρίς υπερδυνάμεις. Αντί για criminal masterminds, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατυχήματα, καθημερινές αδικίες και σε τελική ανάλυση τη μάχη με τη σπουδαιότερη nemesis κάθε ενός, τον ίδιο μας τον εαυτό.

To DARK NIGHT: A TRUE BATMAN STORY είναι μια υπενθύμιση για τη σημασία των ηρώων, τα comics και την αξιοποίησή τους ως παράδειγμα και έμπνευση. Ταυτόχρονα, το artwork του Eduardo Risso δε γίνεται να μην σαγηνεύσει τον αναγνώστη. Όλα τα ανωτέρω είναι και οι λόγοι που έκαναν το εν λόγω comic να λάβει μια θέση στα κορυφαία της δεκαετίας.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31