Top 100 Comics Of The 10s

40-31: Gimme Patience

36

Seven To Eternity

2016-2019WriterRick RemenderArtistJerome OpeñaImage Comics

Πώς να περιγράψεις ένα τέτοιο comic; Ναι, τυπικά είναι fantasy που θυμίζει DARK SUN, αν οι δημιουργοί είχαν πάρει LSD – όμως, αυτό το αδικεί κατάφορα, διότι είναι πολύ περισσότερα.

Στον κόσμο που έχουν πλάσει οι Remender και Opeña, έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με κάθε λογής φανταστικό πλάσμα σε μια ημι-μεσαιωνική, ενίοτε steampunk πραγματικότητα, μια κεντρική κινητήρια δύναμη είναι οι νοητικές δυνάμεις (psionics) που παίζουν τον ρόλο της μαγείας και χαρακτηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις οικογένειες που τις κατέχουν. Από όσο γίνεται κατανοητό (διότι δεν εξηγείται λεκτικά), η μεγάλη συνομοταξία πλασμάτων που έχουν τέτοιες ικανότητες ονομάζονται Zhal, οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε διάφορες οικογένειες, μεταξύ των οποίων αυτή του πρωταγωνιστή, οι Osidis.

Ο κόσμος τελεί υπό μια άβολη ειρήνη, υπό την νοητική, τυραννική κυριαρχία του God of Whispers. Ο Adam Osidis και άλλοι έξι Zhal ξεκινούν μια σχεδόν αυτοκτονική αποστολή για να απαλλάξουν τον κόσμο από την επιρροή του, με την ιστορία να δανείζεται μοτίβα από το SEVEN SAMURAI.

Από εκείνο το σημείο και πέρα, ο αλλόκοτος κόσμος και το πλαίσιο της ιστορίας χρησιμοποιούνται σαν ένα σχόλιο της ανθρώπινης φύσης, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο: ο συμβιβασμός, το κουτσομπολιό, η κοινωνική πίεση, περισσότερο από όλα η ανάγκη, όλα συνοδεύουν αυτό το φανταστικό, επώδυνο ταξίδι που συχνά δεν είναι γραμμικό, παρά χρησιμοποιεί κομβικά σημεία για την αφήγηση, χωρίς να είναι αναγκαία η εξήγηση της μετάβασης από το ένα στο άλλο, καθότι εδραιώνεται ότι οι διαστάσεις και οι αποστάσεις λειτουργούν περίεργα.

Το δε artwork είναι απλά αυτό που λέει η λέξη: τέχνη – μαγευτική, σουρεαλιστική, άψογη.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31