Top 100 Comics Of The 10s

40-31: Gimme Patience

33

Batman (Tom King)

2016-2019WriterTom KingArtistsDavid Finch, Matt Banning, Jordie Bellaire, Marcelo Maiolo, Joe Prado, Danny Miki, Oclair Albert, Scott Hanna, Ivan Reis, Steve Orlando, Yanick Paquette, Nathan Fairbairn, June Chung, Mikel JaninDC Comics

Ο Tom King ανέλαβε τον τίτλο του BATMAN, λίγο αφότου σόκαρε τον κόσμο με το VISION, δίνοντας ένα εντυπωσιακό νέο βάθος στον ρομποτικό χαρακτήρα της Marvel και παρουσιάζοντας ένα ποιοτικό superhero comic, σε μια περίοδο που αυτά έμοιαζαν να ακολουθούν απλώς τις κινηματογραφικές τους μεταφορές και να λειτουργούν συμπληρωματικά σε αυτές. Στις σελίδες του Σκοτεινού Ιππότη, λοιπόν, το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο και μας έδωσε μια καλύτερη ματιά σε έναν χαρακτήρα που μας είχε ως τότε συνηθίσει να είναι απόμακρος και brooding.

Τα στοιχεία για τα οποία έγινε γνωστό το run του Tom King στον BATMAN είναι πολλά. Από την τραγική ιστορία του Kite-Man στο “War Of Jokes And Riddles”, μας έδωσε μια σειρά από περίπλοκες συναισθηματικά ιστορίες, που αποτελούν εξαιρετικό δείγμα υπερηρωικού comic. Στο επίκεντρο, όμως, του run του King βρίσκεται η σχέση του Batman με την Catwoman και, φυσικά, ο επικείμενος γάμος τους. Οι ιστορίες στις οποίες οδηγεί αυτό το arc, από το double date τους με τον Superman και την Lois, στην αναζήτηση νυφικού της Selina, στις αμφιβολίες δύο scarred χαρακτήρων για το κατά πόσο είναι κατάλληλοι ο ένας για τον άλλο, μας έδωσε μερικές εξαιρετικά δείγματα storytelling.

Μπορεί ο King να αποκτά την φήμη του overrated συγγραφέα τον τελευταίο καιρό, αλλά το run του στον BATMAN δεν παύει να είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη στην μυθολογία ενός χαρακτήρα, που εξερευνά μια πιο ανθρώπινη πλευρά του και ενός comic πρόθυμου να πει κάτι για το ενήλικο κοινό του.

#40 #39 #38 #37 #36 #35 #34 #33 #32 #31