Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate
Λίγο πριν το Top 20, βρίσκουμε μια δεκάδα που έχει και αυτή “διπλό” Batman, αλλά επίσης περιλαμβάνει τρόμο, μεταμοντέρνους υπερήρωες, ανατρεπτικό χιούμορ, έναν εξωγήινο μετανάστη, και το πρώτο πραγματικά relevant Animal Man comic, που δεν το έχει γράψει ο Grant Morrison!
30

Resident Alien

2012-2018WriterPeter HoganArtistSteve ParkhouseDark Horse Comics

Ένας εξωγήινος ξεμένει στη Γη και αποφασίζει να ζήσει στον πλανήτη μας σαν ένας φυσιολογικό άνθρωπος. Οπλισμένος με τη δυνατότητα να μπορεί να εμφανίζεται με ανθρώπινη μορφή σε όλους (ΟΚ, σχεδόν όλους) τους γύρω του, αναλαμβάνει τη θέση του τοπικού γιατρού σε μια μικρή πόλη και σιγά-σιγά γίνεται ένα αγαπητό και εξέχον μέλος της κοινότητας. Όσο για το πώς κατάφερε να αποκτήσει ιατρικές γνώσεις και ικανότητες, ας πούμε απλά ότι ήταν αρκετά εύκολο…

Το παραπάνω θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το premise μιας πολύ ενδιαφέρουσας sci-fi δραματικής σειράς, ή ενδεχομένως και ενός sitcom, καθώς πολύ άνετα το όλο concept θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για εύκολα αστεία. Παρ’ όλα αυτά, είναι το ongoing (υπό μορφή τετράτευχων mini series που κυκλοφορούν κάθε ενάμιση χρόνο περίπου) comic project των Peter Hogan και Steve Parkhouse, και κατορθώνει να διατηρεί μια άψογη ισορροπία ανάμεσα στο έξυπνο και διακριτικό χιούμορ και το κοινωνικό δράμα, προσφέροντας παράλληλα αρκετό μυστήριο, μπόλικη αγωνία και σασπένς, εύστοχο κοινωνικό σχολιασμό, εκπληκτικούς διαλόγους και άφθονο character development.

Ένα comic που προσφέρεται στις σωστές δόσεις με τον σωστό τρόπο, δίνοντας πάντα στον αναγνώστη ακριβώς τόση ιστορία όση χρειάζεται, ώστε να αισθάνεται σχετικά χορτάτος (αλλά όχι σκασμένος) και ταυτόχρονα να ανυπομονεί για το επόμενο “γευμα”, το οποίο θα έρθει ακριβώς εκείνη τη στιγμή που αρχίζει να αισθάνεται ότι πλέον δυσκολεύεται να ελέγξει την πείνα του. Και μετά πάλι από την αρχή, σαν καλοκουρδισμένη μηχανή ταϊσματος.

Και όταν ένα “φαγητό” είναι φτιαγμένο με βάση την εξαιρετική συνταγή ενός ευφυέστατου και ιδιαίτερα δημιουργικού συγγραφέα, όπως ο Peter Hogan, και στήνεται στο πιάτο από έναν σπουδαίο σχεδιαστή και αλάνθαστο storyteller, όπως ο Steve Parkhouse, τότε το μόνο που απομένει να πούμε είναι καλή όρεξη!

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21