Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

21

DC Universe: Rebirth #1

2016WriterGeoff JohnsArtistsGary Frank, Phil Jimenez, Ethan Van SciverDC Comics

Το σημαντικότερο one-shot της δεκαετίας δεν θα μπορούσε να λείψει από τη φετινή μας λίστα. Εξάλλου, δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν πολλά άλλα τεύχη που να πυροδότησαν ένα από τα σημαντικότερα sequel στην ιστορία του μέσου, που να είχαν θετική επίδραση στο σύνολο των κυκλοφοριών της εκδοτικής και που, ακόμη μέχρι σήμερα, περισσότερα από τρία χρόνια μετά, δεν έχουμε δει στο 100% τις συνέπειές τους.

Το DC UNIVERSE: REBIRTH #1 επανέφερε, με εξαιρετικό τρόπο, τον Wally West, έναν αγαπημένο χαρακτήρα αρκετών αναγνωστών, που αδικαιολόγητα είχε βρεθεί εκτός continuity, και μαζί του μας έφερε και την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν πολλά απ όσα θεωρούσαμε πως είχαν χαθεί για πάντα την περίοδο του New 52.

Βέβαια, ο βασικός λόγος που θα το θυμούνται οι περισσότεροι στο μέλλον, είναι επειδή με αυτό, ο Geoff Johns έδωσε το έναυσμα για την είσοδο του Dr. Manhattan και των χαρακτήρων του WATCHMEN στο σύμπαν της DC. Το DOOMSDAY CLOCK μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όμως, εδώ και καιρό, όλοι όσοι παρακολουθούμε ακόμη με ενδιαφέρον τα superhero comics, αναμένουμε με αγωνία το φινάλε του.

Και όλα αυτά τα χρωστάμε σε αυτό το τεύχος, με το οποίο η DC μας έκανε να πιστέψουμε ξανά σε αυτή. Εξάλλου, ακόμα και φανατικοί οπαδοί της Marvel αποφάσισαν να “αλλαξοπιστήσουν” μετά από αυτό, καθώς είδαν πως, σε αντίθεση με το αδιάφορο πια “House of Ideas”, οι δημιουργοί του “Distinguished Competition” έχουν ακόμη πράγματα να πουν.

Και ναι, στην τελική, μόνο και μόνο για αυτό το υπέροχο panel της αγκαλιάς του Wally με τον Barry, το οποίο έκανε τον 12χρονό που κρύβουμε όλοι μέσα μας να “λυγίσει”, το DC UNIVERSE: REBIRTH #1 κατέκτησε, δικαίως, μια διόλου ευκαταφρόνητη θέση στο φετινό μας Top 100.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21