Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

29

Tales Designed To Thrizzle

2010-2012Writer/ArtistMichael KuppermanFantagraphics Books

Mε κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη δεκαετία, ο Michael Kupperman συνέχισε να εκδίδει μία από τις πιο σουρεαλιστικές και ειλικρινά αστείες σειρές εκεί έξω: το TALES DESIGNED TO THRIZZLE! Ένα κολάζ ολιγοσέλιδων ιστοριών, σύντομων strips και σουρεαλιστικών διαφημίσεων, το TALES παρέμεινε στη μνήμη των περισσοτέρων που ψήφισαν σε αυτό το Τοp 100, παρόλο που έχει να βγάλει νέο τεύχος εδώ και 8 περίπου χρόνια.

Αυτό, όμως, έχει λίγη σημασία. Γιατί η ποσότητα δεν είναι πάντα κάτι καλό. Προσωπικά, προτιμώ να το θυμάμαι πλέον ως κάτι παλιότερο, που έληξε απροειδοποίητα και ποτέ δεν με έκανε να νιώσω ότι θα μπορούσα απλά να το προσπεράσω. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε, να μη διαβάσω τις τελευταίες περιπέτειες των Snake & Bacon, να ζήσω σε έναν κόσμο που δεν έχει κυκλοφορήσει το RESERVOIR DOGS 2, να κοιτάω στο φεγγάρι χωρίς να έχω μάθει την αληθινή ιστορία για το πρώτο ταξίδι, ή να ανοίγω οποιοδήποτε βιβλίο (λογοτεχνικό ή επιστημονικό) χωρίς να γνωρίζω τι έχουν περάσει μαζί ο Mark Twain και ο Albert Einstein; Η απάντηση είναι ότι δεν θα μπορούσα, αλλά ευτυχώς το σενάριο είναι υποθετικό, γιατί δεν κινδυνεύω από τίποτε εκ των παραπάνω και οφείλω τα πάντα στο TALES DESIGNED TO THRIZZLE.

Μπορείτε να είστε σίγουροι πως, αν κυκλοφορούσαν περισσότερα τεύχη μέσα στα 10s, το TALES θα βρισκόταν πιο ψηλά στο Top 100 αυτής της δεκαετίας. Και πιθανότατα θα βρισκόταν και στην πρώτη θέση, αν, τελικά, ο Kupperman μας αποζημίωνε για όλα αυτά τα cliffhangers στις ιστορίες του. Ίσως συγκεντρωθούν όλες οι λύσεις στο τεύχος #9, που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ…

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21