Top 100 Comics Of The 10s

30-21: Animal Man Nitrate

28

Sandman: Overture

2013-2015WriterNeil GaimanArtistJ.H. Williams IIIDC Comics (Vertigo)

Τί μπορεί να πει κανείς για το SANDMAN, ένα από τα καλύτερα comics όλων των εποχών, τη σειρά που μετακίνησε τη θεματολογία των δημοφιλών αμερικάνικων comics πέρα από τους Υπερήρωες; Το μόνο που μπορεί να πει, είναι ότι ο συνδημιουργός και συγγραφέας του, Neil Gaiman, επιστρέφει κάθε δεκαετία για να μας δώσει μια ακόμα ιστορία του Μορφέα. Αυτή τη φορά, ήταν η γνωστή/άγνωστη περιπέτειά του πριν αιχμαλωτιστεί, στο πρώτο κιόλας τεύχος της σειράς.

Το SANDMAN: OVERTURE είναι ένα από τα καλύτερα comics της δεκαετίας, διότι είναι ένα μικρό έπος, αντάξιο του θρύλου του. Ο Gaiman, με τη συνοδεία του J.H. Williams III αφηγείται κάτι το μεγαλειώδες, συχνά “δυσνόητο”, που δεν διστάζει να αγγίξει τον σουρεαλισμό. Έχουμε τον θάνατο μιας Άποψης του Dream, την ιστορία της Alianora, την εμφάνιση του Glory of the First Cycle, τους Γονείς (αν έχετε το θεό σας) των Endless, και φυσικά τη διακινδύνευση και διάσωση ολόκληρης της Πραγματικότητας. Α, και splash pages. Αμέτρητα splash pages.

Σε μια δεκαετία που, κατά γενική ομολογία, δεν έδωσε πολλά σπουδαία πράγματα, αυτό το SANDMAN τάραξε τα νερά. Με τη σιγουριά του franchise, αμφότεροι οι καλλιτέχνες τόλμησαν. Ο Gaiman στη θεματολογία και την αφήγησή του και ο Williams στην αναπαράσταση. Χωρίς περιορισμούς, κατάφεραν, ωστόσο, να δώσουν επιτυχώς κάτι που δεν έμεινε στον απλό εντυπωσιασμό.

#30 #29 #28 #27 #26 #25 #24 #23 #22 #21